用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派成績表未呀??
樓主: kinchioscar
go

派成績表未呀?? [複製鏈接]

bb560 發表於 14-1-7 09:59
嘩!佢依間都真係破晒記錄!有人一月尾考六年級第二次試啦!你親戚係唔係講考第二次呀!

...
係呀, mid term exam已考, 但好多科都唔會考埋, 好似pth, 但有學校又要填埋成績, 咁就只可以等呢次既成績表了。仲有呢, mid term exam既成績表又冇操行分, d 證書又未比佢地, 呢間學校都唔知攪乜?!
btw, 呢d 咁既情況, 係咪呢次考試當係第二次呈分? 定係已經係第三次呈分架啦?

引用:Quote:bb560+發表於+14-1-7+09:59+嘩!佢依

原帖由 silvia_ng 於 14-01-07 發表
係呀, mid term exam已考, 但好多科都唔會考埋, 好似pth, 但有學校又要填埋成績, 咁就只可以等呢次既成績表 ...
pth 係?

silvia_ng  普通話  發表於 14-1-7 12:51

引用:Quote:bb560+發表於+14-1-7+09:59+嘩!佢依

係呀, mid term exam已考, 但好多科都唔會考埋, 好似pth, 但有學校又要填埋成績, 咁就只可以等呢次既成績表 ...
你可唔可以用“引用“答我呀?我手機睇唔到“点評“。

bb560 發表於 14-1-7 13:05
你可唔可以用“引用“答我呀?我手機睇唔到“点評“。
普通話

引用:Quote:bb560+發表於+14-1-7+13:05+你可唔可

普通話
咁米有幾多,填幾多囉!

十二月頭考完,仲唔派……應該11號家長會會派吧。有教整portfolio。名次都唔知,點整啊,老師話建議13號交,話有咩資料冇交有得補。
算啦,等吧,初步知道Band1B,因老師話自行可以比沙蘇高D。
如今常存的有信,有望,有愛,這三樣,其中最大的是愛。

醒目開學勳章

唉!今日呀囡番嚟話係band2,老師無講頭定尾,激死
我見你哋個個有話頭定尾,都唔知老師想點

kinchioscar 發表於 14-1-7 23:53
唉!今日呀囡番嚟話係band2,老師無講頭定尾,激死
我見你哋個個有話頭定尾,都唔知老師想點:si ...
唔好激氣住, 我女當年老師都無講架, 都係自己估, 你試下收下風, 過去幾年學校派位情況, 如,全級1-85係B1, 咁考18, 我就會估係B1頭, 如86-155係B2, 咁你就將呢個除3份, 考95就係B2頭.........如此類推......

kinchioscar  thx!!  發表於 14-1-8 12:15

同樣十二月頭已考完呈分試,但學校都遲遲未派成績表,幸好知道名次和banding。剛參加完一些比賽,只頒發了獎杯,證書要一月二十二日才寄出。如果這樣,在交表時可否填寫該證書後補,或影張獎杯相,這樣可以的嗎?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]
‹ 上一主題|下一主題