用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 家住將中,囝囝今年5歳,現讀K3,想報讀英文班和數學班 ...
go

家住將中,囝囝今年5歳,現讀K3,想報讀英文班和數學班 [複製鏈接]

我囝囝今年5歳,現讀K3,出年升小一,我想給他學多些英文和數學知識,幫助升小一,可以比些意見我,邊間好。
   2    0    0    0

引用:我囝囝今年5歳,現讀K3,出年升小一,我想

原帖由 CYWYBB 於 14-01-04 發表
我囝囝今年5歳,現讀K3,出年升小一,我想給他學多些英文和數學知識,幫助升小一,可以比些意見我,邊間好 ...
好多人話excel英文不錯,你可問下,在你樓下有

回覆:CYWYBB 的帖子

數學如果是中數,可考慮將軍澳廣場的數硏,聽朋友講數硏是貼近香港學校程度,有學加減數外,有文字題,時鐘,圖表,日歷,形狀。英文可以去現代小學士,暑假會有升小一預備班。現在可試試讀公文英EFL,是本地課程,著重文法和串英文生字,可作打底之用,不過要寶琳蔡老師公文式會好D,因老師比較專業和全部也是大學程度。

數學會考慮Eye Level Maths嗎? 將廣有.

回覆:家住將中,囝囝今年5歳,現讀K3,想報讀英文班和數學班

英文excel , 數學a+

k3都算係一個幾重要既時期,黎緊升小就好多野都唔同晒,可試公文數及英,有助小學打底

英文excel已經full咗

回覆:家住將中,囝囝今年5歳,現讀K3,想報讀英文班和數學班

我想搵面試班,唔知將軍澳有冇呢?

‹ 上一主題|下一主題