用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請分享聖心interview,thanks
樓主: fatrabbit
go

請分享聖心interview,thanks  

我諗interview內容大部份小朋友都做到,都係一個緣份遊戲,無得估。

回覆:請分享聖心interview,thanks

我問既係毛巾

衣架

回覆 artinie 的帖子

老師要家長手持接見信及申請No. 以便寫在分紙上.   
請別猜疑, 學校好公平,公正.     
作為聖心家長而我今天亦在場, 眼見老師非常緊張每份計分紙, 認真地接見每個 candidate.   

我問key同膠紙, 衰哂

老師問plastic folder,如果問上述任何一樣都好丫,我囡都識答,但呢個佢真係答唔到個名,只識答係用黎夾紙。算啦!只好講無運。

ICYM  same here.....透明膠folder.....  發表於 14-1-5 23:58

引用:回覆+artinie+的帖子 老師要家長手持接見

原帖由 lawa 於 14-01-05 發表
回覆 artinie 的帖子

老師要家長手持接見信及申請No. 以便寫在分紙上.   
請問分咩比分?識同唔識係咪關鍵?

回覆:KOALASHAU 的帖子

如問plastic folded 我個女都唔,我知有人問雨傘。嘩今年咁多種類既

cindyandjasmine  我女就系問雨傘  發表於 14-1-7 16:08

引用:老師問plastic+folder,如果問上述任何一樣

原帖由 KOALASHAU 於 14-01-05 發表
老師問plastic folder,如果問上述任何一樣都好丫,我囡都識答,但呢個佢真係答唔到個名,只識答係用黎夾紙 ...
我同你一样问哩個,我同囡都啞左

我地考鎖匙
我女答到鎖匙,用來開門
老師跟住問左幾次,咁鎖匙仲可以用來做咩?鎖匙仲有咩用途?
其實我都諗唔到,鎖匙除了開門仲有咩用途?有無人可以提點下我
另外,考folder真係好難,有d超出小朋友接觸的日常用品範圍。

ICYM  鎖匙仲可以開信箱, 開車門, 但老師問我個囡透明膠folder law....  發表於 14-1-6 00:03

我是水樽,老師問我個女,除了用來飲水,還有甚麼用途。請問各位,老師有沒有問物件的第二用途?

我地考毛巾

引用:我地考鎖匙我女答到鎖匙,用來開門老師跟住

原帖由 oooasis 於 14-01-05 發表
我地考鎖匙
我女答到鎖匙,用來開門
老師跟住問左幾次,咁鎖匙仲可以用來做咩?鎖匙仲有咩用途?
可能你可以答:我都諗唔到

傘,但我女唔識答

引用:我地考鎖匙我女答到鎖匙,用來開門老師跟住

問膠folder個d會唔會全部係大b呢? 我個囡2月b, 如果問key....衣架...水樽....傘...毛巾...筷子個d物品就會知係咩........

我女問橡筋,佢識答用黎紥辮,再問第二用途佢就諗唔到啦

老師有問第二用途但我女答唔到。。

叫佢攞隻碟比我但我女成個托盤攞比我,haha

老師比貼紙佢,我女冇講thank you

conclusion:  我諗如無意外,我会係陪跑一族la, 希望有waiting la

我女是問水樽,大人用那種,所以我個女冇乜反應,因她只知 Hello Kitty 及 My Melody 那些樣子的!

回覆:babykayla 的帖子

都係問水樽,但我個女答係杯