用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣Joyful am 定係 荃灣方方am好?
go

荃灣Joyful am 定係 荃灣方方am好?

Joyful: 開心/語境/小班net教學,但好新
方方: 傳統/谷/ 校舍大d

你地會邊間?

回覆:myhappykid 的帖子

我同你一樣,揀了joyful

回覆:hedhed 的帖子

你會讀到k3 嗎? 定係N only?

暫定會讀到k3。同埋joyful其實唔淺,只係唔係傳統教法。我見k2英文週記己經可以一編寫5、6句。中文上學期寫生字,下學期做短句。k3科中文數要做文字題,中文週記小朋友寫到5,6句句子嘅短文。

想問joyful k class 學費係咪平過n class?

回覆:hedhed 的帖子

似乎程度都幾深
hedhed你咁清楚既,你有朋友都讀緊? 有無joyful fb gp 可以join? 好想了解多d 呢間學校呀,因為我住愉城, 超近

引用:想問joyful+k+class+學費係咪平過n+class?

原帖由 smart_baby 於 14-01-04 發表
想問joyful k class 學費係咪平過n class?
K貴N一千蚊

引用:似乎程度都幾深 hedhed你咁清楚既,你有朋

原帖由 myhappykid 於 14-01-04 發表
似乎程度都幾深
hedhed你咁清楚既,你有朋友都讀緊? 有無joyful fb gp 可以join? 好想了解多d 呢間學校呀, ...
你好呀,鄰居!我B嚟緊11月返火炭Joyful!有興趣去FB search以下呢個名join group,大部分都係讀緊荃灣嘅家長

引用:似乎程度都幾深 hedhed你咁清楚既,你有朋

原帖由 myhappykid 於 14-01-04 發表
似乎程度都幾深
hedhed你咁清楚既,你有朋友都讀緊? 有無joyful fb gp 可以join? 好想了解多d 呢間學校呀, ...
上次入學校查詢嘢時,校長拎俾我睇小朋友啲功課時了解所得的。

JamBBoy 發表於 14-1-7 08:56
你好呀,鄰居!我B嚟緊11月返火炭Joyful!有興趣去FB search以下呢個名join group,大部分都係讀緊荃灣嘅家 ...
你地好呀, 我住荃灣中心架, 我都想知多D附近學校資料, 但係我頭先係FB search唔到joyful world 既???? 係咪冇咗??

回覆:JamBBoy 的帖子

入左喇,唔該晒!今晚慢慢睇d post 先

引用:Quote:原帖由+myhappykid+於+14-01-04+發表

原帖由 JamBBoy 於 14-01-07 發表
你好呀,鄰居!我B嚟緊11月返火炭Joyful!有興趣去FB search以下呢個名join group,大部分都係讀緊荃灣嘅家 ...
JamBBoy 你都係住荃灣?

Sorry,我睇錯咗!我住沙田,有好多愉X

引用:Quote:JamBBoy+發表於+14-1-7+08:56+你好呀

原帖由 小寶丁 於 14-01-07 發表
你地好呀, 我住荃灣中心架, 我都想知多D附近學校資料, 但係我頭先係FB search唔到joyful world 既???? 係咪 ...
OK喎!你再試試