用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net 11 男仔要點揀? 抽獎點排位好?
樓主: llkllkllk
go

net 11 男仔要點揀? 抽獎點排位好? [複製鏈接]

回覆:chingcging 的帖子

李陞校風如何?天主教總堂?聖嘉祿?都要諗排二三。

引用:李陞校風如何?天主教總堂?聖嘉祿?都要諗

原帖由 lam_brenda 於 14-01-07 發表
李陞校風如何?天主教總堂?聖嘉祿?都要諗排二三。
李陞唔差,天總轉課程幾年,未知升中如何,聖嘉祿唔知

回覆 chingcging 的帖子

我知般小要第一, 但李陞放第二仲有可能嗎??
( 查實兩間都係官小, 兩間都有好既聯系中學.... )

仲有邊間放第二第三係安全呢??
英一, 英二又好似好多人爭,
聖安多尼唔使講...
基恩, 聖彼得呢d 大熱就唔想去爭..

新會同潮商自己又馬馬地想放咁前...

spmok1999  李陞唔洗等派位, 自行即報即收...  發表於 14-1-7 23:23

回覆 rarafish 的帖子

我自行時報了自己母校...諗住入梗(無宗教)...點知衰左..
不過我果間係無敵大熱...算吧啦...等抽獎...

依家攞住20分真係唔係咩野,25分先叫做有好大機會!

引用:回覆+rarafish+的帖子 我自行時報了自己母

原帖由 rarafish 於 14-01-08 發表

我自行時報了自己母校...諗住入梗(無宗教)...點知衰左..
咦?般小冇宗教,收咗3個15分喎!20分穩入架!

引用:回覆+rarafish+的帖子 我自行時報了自己母

原帖由 rarafish 於 14-01-08 發表

如果係英二就難啲,因為英皇舊生會member會有多5分

chingcging 發表於 14-1-8 11:04
如果係英二就難啲,因為英皇舊生會member會有多5分

唔係呀..
我係軒下...
所以無法啦... 20 分最高分..但無緣...抽到..

唯有搬來高街, 勁近般小..所以心思思好想入..
又明知好難入...得20 個位..

但都要諗下第二放乜安全...

其實真係想知.. 係咪應該好多人揀聖彼德多過般官做第一...
始終..74 vs 24...
好極端..
兩間係係中西區大熱...

引用:其實真係想知..+係咪應該好多人揀聖彼德多

原帖由 rarafish 於 14-01-09 發表
其實真係想知.. 係咪應該好多人揀聖彼德多過般官做第一...
始終..74 vs 24...
好極端..
正路般小唔擺頭都入唔到架啦

chingcging 發表於 14-1-9 23:42
係丫..好正路..
只係...有幾多人會去選擇放一間咁少學位, 雖則大熱..做第一...
會唔會好waste 左第一志願...

我好爭扎lor..
但又真係好近我屋企..幾步路行到wor...

李陞都行到..遠少少..
不過如果放第二仲有機會嗎?

定係一定要放d 超水泡的..呂明才, 聖馬太等..

rarafish 發表於 14-1-9 23:46
係丫..好正路..
只係...有幾多人會去選擇放一間咁少學位, 雖則大熱..做第一...
會唔會好waste 左第一志願. ...
真係會有人放般小第一, 佢地有私校打底, 可以盡搏.  舊年我都聽到有幾個人問聖類斯vs般小, 佢地有聖類斯做back up, 可以冒險將般小排第一, 好彩抽到可以益埋細妹.  

呂明才一定唔係水泡, It's harder to get a seat in 呂明才 than 李陞

引用:Quote:chingcging+發表於+14-1-9+23:42+正

原帖由 rarafish 於 14-01-09 發表
係丫..好正路..
會唔會好waste 左第一志願. ...
係呀,呂明才難入架。排2都未必得架。佢只係位比較多。你睇返佢自行個waiting list....

brrbaby2007  oh, I rank it no 4  發表於 14-1-17 09:21

chingcging 發表於 14-1-9 23:42

1) 般官及聖彼得放第一都未必得, 何況放第二......

2) 呂明才比李陞難入。

回覆 lam_brenda 的帖子

頭兩間應該唔會有冇會揀.

回覆:net 11 男仔要點揀

點解唔考慮放 博尼 同 中尼 第一位??

想問下..基恩放第一中既機會大嗎??

有無媽媽/ 街坊聽過或試過放第一唔中??
係咪都勁熱??

引用:想問下..基恩放第一中既機會大嗎??有無媽媽

原帖由 rarafish 於 14-01-10 發表
想問下..基恩放第一中既機會大嗎??

有無媽媽/ 街坊聽過或試過放第一唔中??
基恩都係熱門之一

sunnygirl 發表於 14-1-11 08:08
基恩都係熱門之一
乜間間都熱熱熱...

好熱呀11 區..

我細個住灣仔, 中學住筲箕灣..
從末踏足中西區...終於阿細女考入救恩幼稚園..搬埋過黎近佢番學又就埋哥哥大抽獎..
見到個list 16 間學校..2 間唔揀得..因為女校..
14 間學校d 位都好少...d 學校又好多大熱..除了某兩三間無乜人提...

雖則我好近般官...但又真係全個list 最少位..好似好難搏咁..
基恩好似幾好, 以為次次地熱tim...
‹ 上一主題|下一主題