用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 英華第3次面試形式
go

英華第3次面試形式 [複製鏈接]

請問有無去年媽媽分享經驗, 英華第三次面試形式怎樣? 是否家長和小孩跟林校長一起傾談? 是否以廣東話交談? 請多多指教.
   1    0    0    0

回覆:kokobo 的帖子

回覆 BALL_B116 的帖子

謝謝你回覆! 因朋友說曾聽過同時要以英文,普通話和廣東話面試, 嚇左我一跳!

引用:回覆+BALL_B116+的帖子 謝謝你回覆!+因朋

原帖由 kokobo 於 14-01-03 發表

謝謝你回覆! 因朋友說曾聽過同時要以英文,普通話和廣東話面試, 嚇左我一跳!  ...
If parents have to speak English, Cantonese and Putonghua, I bet over 50% will fail!

引用:回覆+BALL_B116+的帖子 謝謝你回覆!+因朋

回覆:kokobo 的帖子

真的嗎? 之前也沒聽過有小朋友家長分享第三次面試語言, 真的會用普通話,英文及廣東話問小朋友? ? 林校長是否只以廣東話同家長傾談, 我有點擔心......

引用:回覆+BALL_B116+的帖子 真的嗎?+之前也沒

原帖由 kokobo 於 14-01-04 發表

真的嗎? 之前也沒聽過有小朋友家長分享第三次面試語言, 真的會用普通話,英文及廣東 ...
我自身經驗,第三次面試純以廣東話問答,家長及小明友也是。形式是傾計。有問我仔2nd in 的情況,但沒有考學術。但唔好又有人差輪柱我,話唔問學術但問財政預算呀,認林鄭呀李克強等等。傾計便是傾計。

twolilmonkeys  差輪柱 LOL!
Agree that some people write complete nonsence about the school.  發表於 14-1-6 13:13

回覆 hadwinboy 的帖子

多謝分享!好緊張……

GAT  你几时见?  發表於 14-1-7 23:49

有没有其他家長可以分享第三輪面試經歷?會問小朋友甚麼?會問家長甚麼?
‹ 上一主題|下一主題