用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 Hong Kong Youth Piano Competition
go

Hong Kong Youth Piano Competition

唔知大家有無參加這個比賽經驗?小女12月剛參加過, 以後都唔會參加嚟個機構舉辦嘅比賽. 係度想同大家分享吓:-

之前支票連報名表寄咗好耐, 支票未對現, 於是send email (係佢講明所有查詢只接受電郵, 無電話可以搵到)問是否收到申請, 過好耐無覆. 我怕過咗deadline先覆我話無收過我都無得講啦! 於是, 再send多次去問. 佢卮覆我已收到申請, 但隨即在其網頁登出 "由於申請者眾多, 請查詢者不耍重覆查詢..." 太過份!

到比賽日, 安排係柏絲一個類似琴倉嘅地方 (無諗過), 至於評判單章上講到有幾威水, 但小女個組別果個單睇外表就似一個中年亞叔 (佢無介紹佢來頭囉). 全程無見佢寫過comment, 每個參賽者只見佢中途或完時寫個分.

再奇怪, 比賽結果唔係即時公報, 之後係網上公報 (嚟樣都唔太介意), 但耍郵寄證書每一1組別收70, 即參加兩個組別要收140 .........對嚟個比賽太多不滿, 以後唔會再參加強!!

醒目開學勳章

原來而家要郵寄證書,以前係即場派,小朋友幾年前參加過一次,覺得個 management  好差,之後無再玩 . . .

見到呢個post我先記得check .... 宜家過左郵寄deadline, 重要加$60. 共$150買隻獎杯, 老公話照比, 我唔知有咩用.
United we stand, divided we fall.

係呀!嚟間嘢好行政混亂. 我覺得同一個參賽者申請郵兩張證書有咩理由收兩次費用140呢? 唯有自己由屯門去香港堅尼地道攞都唔俾佢賺.

回覆:Hong Kong Youth Piano Competition

多謝分享

囝囝都參加左,我都覺得呢個比賽好奇怪,只要証書沒有評分紙,安排又奇怪一D都唔正規,下年都唔會再參加!