用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田樂基報喜區(駿景及碧濤)
樓主: Princess0083
go

沙田樂基報喜區(駿景及碧濤)

引用:各位駿景下午中英班的同學仔家長大家好呀!

原帖由 mimicms 於 14-01-03 發表
各位駿景下午中英班的同學仔家長大家好呀!囡囡面試當日表現真的不錯,識講自己名(不是全名)同完成到所有 ...
我囡講到全名,同完成所有task只得waiting,所以當天表現應該唔係唯一收生準則⋯anyway, congrats u all! 希望wait到啦⋯

Imjanety 發表於 14-1-3 15:58
我囡講到全名,同完成所有task只得waiting,所以當天表現應該唔係唯一收生準則⋯anyway, congrats u all! 希 ...
我小朋友都係咁,無計

回覆:Imjanety 的帖子

我念係太多人想入火炭樂基但地方又太細所以要去碧壽in

回覆:Imjanety 的帖子

請問有冇人k1有offer?係唔係全waiting?

回覆 siujumpjump 的帖子

碧濤in,碧濤收。國際PM,首選,好開心!
3月B,做足所有tasks。

唔知幾時買書簿、校服呢?

回覆 Princess0083 的帖子

Me too ! Nice to meet u

回覆:沙田樂基報喜區(駿景及碧濤)

一月大囝,住馬鞍山,碧濤國際pm班收咗
。但首選是中英am班,不知有冇機會轉am呢?

回覆 lilbabe 的帖子

之前未派彩時,打去學校問,佢話校長會因應住址去比邊間分校

引用:Quote:原帖由+mimicms+於+14-01-03+發表各

原帖由 Imjanety 於 14-01-03 發表
我囡講到全名,同完成所有task只得waiting,所以當天表現應該唔係唯一收生準則⋯anyway, congrats u all! 希 ...
我個小朋友,申請K1, 做一半Tasks, 林住reject, 最終係waiting.

引用:回覆+lilbabe+的帖子 之前未派彩時,打去

原帖由 HarrisWan 於 14-01-04 發表

之前未派彩時,打去學校問,佢話校長會因應住址去比邊間分校 ...
其實揀碧濤都係貪佢近屋企,有朋友問我怕唔怕新校比唔上火炭,但我相信同一個校長應該ok!

Same case here! 我都係貪近。因為之前打去學校問,佢話駿景樂基有一半老師會去碧濤,況且係根據地址派邊間分校,所以我揀番近屋企,我相信同一個校長,教學方針一樣,而且佢都一定會保持學校既聲譽,情形好似前幾年St.Cat甘,應該問題不大!

引用:+本帖最後由+HarrisWan+於+14-1-4+23:45+編

原帖由 HarrisWan 於 14-01-04 發表

果日in我囡個老師好好,我覺得佢好有經驗咁,唔知本身係咪碧濤老師。不過我有疑問,之前聽人話課外活動同火炭一齊上,咁咪要放學過返去火炭囉?

In 我仔個老師都好有經驗,會引導我仔答問題同有耐性,但係就唔知係咪駿景過黎,至於興趣班,lee個就唔知,要問番學校! 如果真係番駿景就要唸下,因為屋企同駿景都幾遠距離

回覆:HarrisWan 的帖子

你們就好啦,遇上好老師,當曰in 我的老師,好趕好急咁,問我b咩名,幾多歲有D掘,我呆一呆,佢即刻問多次有尾音,又一直講錯我b個名,最後我話番比佢聽。

回覆 kkmm22 的帖子

我明白,有時真係都要睇下運,因為之前都遇到d無耐性又"趕"既miss (可能in左好耐), 無笑容又求其,最後小朋友唔合作唔肯做指令, 佢又唔比機會,成個過程就好快完,最後就落空

My son has been accepted by the Pictorial one. Anglo-Chinese am.
Nice to meet you all~ ^^

請問有offer的是否都住在學校附近的區?

引用:請問有offer的是否都住在學校附近的區? +

原帖由 Imjanety 於 14-01-06 發表
請問有offer的是否都住在學校附近的區?
住沙田區,K1 am offer. 好開心。

問過學校原來所有興趣班都是在下午班放學後才開始上,即係返上午班的同學要回家後4時再返學校上,很不方便。似乎返下午班仲好喎!所以我都係唔申請轉上午班了。不過要adjust下仔仔下午上學的作息時間,大家有冇咩建議?