用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 y ...
go

Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 yr old?

Hi, I need to work. My maid takes care of my baby most of the time.

See if any mammies have experience to share which material is better for my case. Or you have other material suggestions.

Thanks~

回覆:stacyhw 的帖子

我同你情況差不多,我選擇了迪士尼比99 播。用了兩星期而已,未知效果,我99連換碟都懶,我現在入晒手指中,由她播放!

Hi, I am a working mom too and facing the same problem as you are. Still not yet decided what to buy? or even some other materials like Ladybird or your baby can read? What do you think of these two?

回覆:Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 yr old

引用:我同你情況差不多,我選擇了迪士尼比99+播

deleted

引用:我兩套都買過,覺得oxford+好d!+1歲好適合

原帖由 hkwc1 於 14-01-10 發表
我兩套都買過,覺得oxford 好d! 1歲好適合睇oxford path  d 書。不過你可以聽完介紹再決定。
下面條link 有 ...
我亦兩套都有,我都認為Oxford path 較好。

引用:Quote:原帖由+hkwc1+於+14-01-10+發表我兩

原帖由 assado 於 14-01-11 發表
我亦兩套都有,我都認為Oxford path 較好。
想問下oxford path 最平果套幾多錢?

引用:Quote:原帖由+assado+於+14-01-11+發表我亦

原帖由 MissMusic 於 14-01-13 發表
想問下oxford path 最平果套幾多錢?
可以買半套先,但全套抵D. 因後半部份故事性較強。
我之前有左半套,大半年後都買全套。
1歲半左右買較合適。

如果唔介意睇dvd, 迪士尼既趣味性係大o的.

oxford path前半部都OK, 不過冇迪士呢咁有趣, o的DVD比較悶, 而後半部冇咁快用倒架喎, 到時番左學可能唔會咁得閒睇的了.

引用:Quote:原帖由+MissMusic+於+14-01-13+發表

原帖由 assado 於 14-01-13 發表
可以買半套先,但全套抵D. 因後半部份故事性較強。
我之前有左半套,大半年後都買全套。
1歲半左右買較合適 ...
咁半套幾多錢㗎?

引用:如果唔介意睇dvd,+迪士尼既趣味性係大o的.o

想問下呢兩套教材而家幾錢?如果買,係咪去BB展買先抵?

引用:想問下呢兩套教材而家幾錢?如果買,係咪去B

原帖由 SK5 於 14-01-15 發表
吾一定,有時會有推廣在商埸,到時睇下合吾合適才決定,價錢要幾萬蚊。

SK5 發表於 14-1-15 08:40
你預3-6萬. 價錢你可以bargain下, 未必BB展最抵.

引用:Quote:SK5+發表於+14-1-15+08:40+想問下呢

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:想問下呢兩套教材而家幾錢?如果買,係咪去B

回覆:Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 yr old

我地倆公婆選擇Oxford Path係因爲希望從培養閲讀興趣,而且唔想小朋友睇太多電視。舊年7月喺BB展買, 當時阿女1.5歲開始睇。但我地有D懶散無跟足指引去用教材,完全好隨意地睇吓書,玩吓卡就算。so far我覺得都好好,阿女都好喜歡睇書,每晚返到屋企會自己去櫃拎書睇(雖然佢係志在睇圖及玩活動頁多D)。當然D卡通係無迪士尼咁多咁吸引,其實唔怕煩咪2個教材都去了解吓先再作決定囉,各人有各人喜好嘛!

記錯了,我係舊年7月書展買唔係BB展買。另外忘了講價錢,13年書展係全套Oxford Path係$4.8萬,印象係可以免息分期(只限2間銀行),如果想平D,可考慮Full Paid,會平少少。若唔要D Playgroup又可再平多少少,詳情要再問。如有朋友已買OP不防叫佢做介紹人,買得成大家都有多份禮物(當然我唔介意做你貧友啦 )!迪士尼好似已經係7萬幾了(有錯請糾正)

回覆:stacyhw 的帖子