用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 y ...
樓主: stacyhw
go

Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 yr old? [複製鏈接]

引用:Quote:紫心蕃薯+發表於+14-9-1+18:45+咁即

引用:你就好,近來他麻麻地,我唯有自己玩引他 +

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

其實我覺得Oxford Path都好夠,我買的時候是好像43,000,阿囡用左10個月,其實我都用唔哂全套,每天睇書同Exercises,有時Song Books,但佢都學到幾多,睇下睇同佢做Exercises,原來佢都識幾多,而且而家入左幼稚園,開始有點學校的功課,太多野其實無時間睇哂,如果DWE要60,000幾,其實我覺得呢套都夠。不過,Oxford Path好Depends on父母同佢睇。

另外,我有同佢睇Oxford Story Tree,但Oxford Story Tree係真係For Self Reading,讓佢自己睇到一本書,因為句子比較SIMPLE。

引用:Quote:紫心蕃薯+發表於+14-9-1+18:45+咁即

原帖由 masunko 於 14-09-03 發表
是的,我個仔玩卡機,玩得很開心。每日我同佢玩兩次,早晚。一次玩六卡,玩一星期。下星期再換新的六張。之 ...
請問你仔仔幾大?

在書展選了oxford:
1. 個人認為連字典都出到,出此等較年幼的東東必勝任
2. 不想孩子多看電視
3. 點讀筆方便孩子閱讀和聽,英國倫敦音,好標準易聽,我孩有時甚至記得內容,邊閱邊說,見者好奇!
4.也因此養成我孩子喜歡閱讀,每天無書不歡

回覆 chowyikwan 的帖子

現在一歲9個月了。最近 upgrade 左由 Donald 到 Mickey. 多左fun and game, fund with word, step by step. play along disc 1 & 3. 有左點讀筆。個仔都玩多左。哈哈。

ChillianBullet 發表於 15-1-12 10:45
回覆 masunko 的帖子

Upgrade? 有咩送呀?
有本 big book 送,有點讀功能的。有成80幾頁,不過壞了不包換。仲用1288 買了zippy and friend advanture. 包6本書有點讀功能的,同有一支zippy 點讀筆。

我都系wokring mama, 我覺得dinsey word.of english岩我d wor,  平時都系交比姐姐湊,姐姐得閒同佢睇下書,一時就開20mins電視俾佢睇,佢坐低嘅時候姐姐就去做野。 有時仲可以一路玩玩具一路跟電視玩,唔系人地講到甘單向wor

ChillianBullet 發表於 15-1-12 10:44
而家用成點嘛? 小朋友鍾唔鍾意? 你覺得有冇用呀套野...
以上內容是用了兩年的小總結

引用:Quote:ChillianBullet+發表於+15-1-12+10:4

原帖由 jpjp 於 15-03-15 發表
以上內容是用了兩年的小總結

另一點是相比有差不多功能的出版社,價錢平好多, 所以年年加價好多
(買時我都跟老公說oxford path書會增值好多,因相對平好多,結果應驗)
我計錯了,原來用了三年

ChillianBullet 發表於 15-1-12 10:44
而家用成點嘛? 小朋友鍾唔鍾意? 你覺得有冇用呀套野...

套Oxford Path . 你覺得有冇用呀?

回覆:Oxford Path or Disney World of English (DWE) for 1 yr old?

都唔知揀邊套好 由個女到而家4歲幾同生埋細佬14個月喇..... 都仲未買
兩邊sales 都話自己幾好幾好
我未叫過其中一間上來做demo, 因為我知道邊個第一個上來,我地99%都會被說服買左,所以遲遲都未入手
而家開始急喇,真係想買套....
但究竟邊套好呢

引用:都唔知揀邊套好+由個女到而家4歲幾同生埋細

引用:都唔知揀邊套好+由個女到而家4歲幾同生埋細

原帖由 momotam168 於 15-06-04 發表
都唔知揀邊套好 由個女到而家4歲幾同生埋細佬14個月喇..... 都仲未買
兩邊sales 都話自 ...
4歳遲左少少,因上了小學,冇乜時間睇。

‹ 上一主題|下一主題