用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價下午班轉上午班申請被拒, 仲有冇機? ...
go

創價下午班轉上午班申請被拒, 仲有冇機?

創價收左阿囡下午班, 註冊時申請轉上午班, 不過早兩日收到信拒絕左, 學校方面好好, 如果我唔要下午班可以即時放棄學位, 就可以退埋註冊費俾我, 但如果我接受下午班的話, 到俾大訂有人唔要上午班既位, 唔知仲有冇機轉返上午班呢?

引用:創價收左阿囡下午班,+註冊時申請轉上午班,+

引用:創價收左阿囡下午班,+註冊時申請轉上午班,+

原帖由 PrettyPC 於 14-01-02 發表
創價收左阿囡下午班, 註冊時申請轉上午班, 不過早兩日收到信拒絕左, 學校方面好好, 如果我唔要下午班可以即 ...
實在太有系統了  轉唔到班都有信通知

reneemama0118 發表於 14-1-2 10:35
實在太有系統了  轉唔到班都有信通知

同意,其他學校未試過...
我都收到同一封信,但如果接受下午班就等於放棄上午班的話,會否太早呀?因為都唔會咁早有上午班位放出來吧!
等我返去睇清楚封信先!

我諗等到培正派彩後, 梗有一兩個有創價上午班OFFER既位會放出... 但問題係唔 梗有一兩個有創價上午班OFFER既位會放出... 但問題係唔知有幾多個家長想同佢由下午轉上午班!  
校方真係好好, 仲有出信REJECT你既申請, 我都寫左轉班信, SO FAR都無回音, 根本都唔知間學校OR校長有無睇到...
我覺得隨緣啦~ 創價有下午班讀都好好!! 轉唔到上午班都無得強求! 唯有調教小朋友既生活習慣囉~

回覆 PrettyPC 的帖子

係可以轉的,但一定唔多位,可能都要6月份之後先有安排。舊年有人臨開學前一日先轉到。

回覆:創價下午班轉上午班申請被拒, 仲有冇機?

應該有am位放咗出嚟,我係其中一個,不過可能太多家長要轉am,一時間俾唔到你

jannychan 發表於 14-1-2 10:19
有其他上午班offer?

有其他學校既AM OFFER, 不過想讀創價, 但因為阿囡日頭係去99度, 如果佢讀下午班, 我地返工既時候又要攪醒佢, 起碼要11點先再瞓番, 又趕唔切食LUNCH上校車, 時間好難控制, 所以先咁想轉上午班

MamaRabbit 發表於 14-1-2 10:49
同意,其他學校未試過...
我都收到同一封信,但如果接受下午班就等於放棄上午班的話,會否太早呀?因為都唔會 ...

我就係唔肯定, 學校所謂接受下午班, 係咪等如放棄埋申請上午班呢?

引用:Quote:jannychan+發表於+14-1-2+10:19+有其

引用:Quote:jannychan+發表於+14-1-2+10:19+有其

原帖由 PrettyPC 於 14-01-02 發表
有其他學校既AM OFFER, 不過想讀創價, 但因為阿囡日頭係去99度, 如果佢讀下午班, 我地返工既時候又要攪醒 ...
嘩  你情況同我一樣呀   今年返n下午就體現到阿女同99的痛苦……… k班有上午offer係手(村校而已)… 創價係我首選但依家只有waiting... 萬一… 我係話萬一…有創價call但下午… 我真係唔知點揀

回覆 PrettyPC 的帖子

我都同你有一樣的煩惱,不過我唔係創價!仔都係早上湊去99到,仲要我同99住的地方搭地鐵都要7個站,2邊屋企都唔近地鐵站,除左我起身番工要搞醒阿仔湊佢去99到之後仲就趕番工,11點訓一訓,仔又係食唔到lunch,所以好希望轉到am