用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 唐乃勤,信義,陳瑞祺
樓主: sweetsweetbobo
go

唐乃勤,信義,陳瑞祺 [複製鏈接]

sweetsweetbobo 發表於 14-1-7 17:48
3A1B很好,點會Band2,是否Band1尾到Band2頭
老所話全級名次70/150係band 2...Band 1要50名內架。。。

程度好難講。考試成績頭果批肯定係band 1..我囝band 2入到去就考中間。。。英中初頭都要識應。。。讀落ok.校風好。。又開心

引用:程度好難講。考試成績頭果批肯定係band+1..

原帖由 hugub 於 14-01-07 發表
程度好難講。考試成績頭果批肯定係band 1..我囝band 2入到去就考中間。。。英中初頭都要識應。。。讀落ok. ...
男仔比較慢些,大家努力

回覆 hugub 的帖子

上年申請中一,冇記錯全部申請都有面試機會。

熱血勳章

ivory0915 發表於 14-1-6 09:21
Good luck。會讀一篇中文,一篇英文,答啲問題,慢慢讀,千祈唔好急 ~
今朝IN完德信,好輕鬆,仔仔、老公同我都好開心。

ivory0915  congrats ~  發表於 14-1-11 13:17

回覆:唐乃勤,信義,陳瑞祺

我收到顏寶鈴、李國寶同中華基金的interview信。但三間同一日同一時間如果沒得改時間,請問有冇人可以建議下邊間好。小兒中文成績一般,英文講得唔係好寫得。數就好。

顏寶鈴、李國寶同中華基金中, 聽講 李國寶 叩門都好有機, 當然, 最大呢種情況的其中主要影響因素是你的對手有幾勁啦!

顏寶鈴 現在收到是1st Interview  ,  去年經驗 1st Interview 都幾虛陷 , 之後會西一批, 再進行 2nd Interview , 不過 3 間, 成績校風應該 顏寶鈴 最好

係。顏競爭會大因仔仔班地叻同學都申請左。同有兩輪面試應都不容易。加上仔仔不是口齒伶利的人,機會更低。雖然顏機會低,但如李國寶叩門都有機,我是否應該博一博顏?中華應該會放棄因太遠。頭直痛

Hamwang 發表於 14-1-11 21:41
係。顏競爭會大因仔仔班地叻同學都申請左。同有兩輪面試應都不容易。加上仔仔不是口齒伶利的人,機會更低。雖然顏機會低,但如李國寶叩門都有機,我是否應該博一博顏? ...
如未能改時間, 應該博顏

我的strategy都想係甘。不過星期一都會試下打電話睇改唔改到時間先再plan.

OMGWTF 發表於 14-1-2 11:19
我係陳小既家長,請問你個仔係邊間小學?英小應該勁過中小,點解會係band2b?陳小每年得幾個勁既男仔入到陳 ...

我都係陳小家長, 聽你咁講我仔入陳中咪無咩機會? 我仔B2A  

csk家長jj 發表於 14-1-3 00:14
先報告吓朋友的經驗先, 她兒子是某夭主教名校的band 2b生,操行B+......將陳中放自行1但未獲面試機會,最後選 ...

JJ, 我有點不明, 陳小有15%聯系, 呢15%係放係7月大抽獎定係而家首自行?

希望阿仔有機可獲面試陳中啦

引用:Quote:OMGWTF+發表於+14-1-2+11:19+我係陳

原帖由 loklok0104 於 14-01-23 發表
我都係陳小家長, 聽你咁講我仔入陳中咪無咩機會? 我仔B2A
陳小係中小

回覆:ivory0915 的帖子

Ivory0915多謝你的分享,德信收左仔仔。都算放下心中石。

‹ 上一主題|下一主題