用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙K1收唔收細B?(Sep - Dec)
go

蘇浙K1收唔收細B?(Sep - Dec) [複製鏈接]

話就話可以報名,亦都有interview ...,唔知實際上收唔收呢?上年有冇小朋友細B入左K1?感謝分享先

1    0    0    0

回覆:kissobaby 的帖子

I know an Oct small b got accepted to AM class last year

引用:I+know+an+Oct+small+b+got+accepted+to+AM

原帖由 mikimoto 於 13-12-27 發表
I know an Oct small b got accepted to AM class last year
Thanks for your info ...

回覆:蘇浙K1收唔收細B?(Sep - Dec)

我朋友個仔今年K1,佢係10年11月尾細B,但佢媽媽係蘇淅畢業生

引用:我朋友個仔今年K1,佢係10年11月尾細B,但

原帖由 maomaofifi 於 13-12-27 發表
我朋友個仔今年K1,佢係10年11月尾細B,但佢媽媽係蘇淅畢業生
謝謝my girl is Dec baby....hope to have miracle

引用:Quote:原帖由+maomaofifi+於+13-12-27+發表

原帖由 kissobaby 於 13-12-27 發表
謝謝my girl is Dec baby....hope to have miracle
Good luck!!

回覆:蘇浙K1收唔收細B?(Sep - Dec)

有冇人知道幾時放榜呢?

引用:有冇人知道幾時放榜呢? +

原帖由 kiukiu23 於 13-12-28 發表
有冇人知道幾時放榜呢?
2014年2月尾

去年有收家住九龍嘅12月B。不用太擔心。

引用:去年有收家住九龍嘅12月B。不用太擔心。 +

原帖由 linwoochung 於 13-12-28 發表
去年有收家住九龍嘅12月B。不用太擔心。
Thx

加油呀媽媽!我都等緊…希望有奇蹟

引用:加油呀媽媽!我都等緊…希望有奇蹟

原帖由 Jchau 於 13-12-28 發表
加油呀媽媽!我都等緊…希望有奇蹟
我鍾意呢間中英好,學費唔算太貴,又樸實d

我個大女今年K2, 佢係11月細B, 佢個班差不多一半係9-12月B...... 因細女係10月尾B,今年都有考,同d老師傾計時,今年feel 到學校應該唔多想收12月B。但放心,一定會有12月B入到,但比例唔多。

引用:我個大女今年K2,+佢係11月細B,+佢個班差不

原帖由 sharonbb2u 於 13-12-28 發表
我個大女今年K2, 佢係11月細B, 佢個班差不多一半係9-12月B...... 因細女係10月尾B,今年都有考,同d老師傾計 ...
你大女讀K2,覺得好唔好?

引用:我個大女今年K2,+佢係11月細B,+佢個班差不

原帖由 sharonbb2u 於 13-12-28 發表
我個大女今年K2, 佢係11月細B, 佢個班差不多一半係9-12月B...... 因細女係10月尾B,今年都有考,同d老師傾計 ...
Thanks for your sharing

其實每間學校都有佢㗎好處同唔好處,要睇你接唔接受到。我覺得蘇幼嘅好處係普通話一流,到K2時小朋友嘅普通話已經有返咁上下,每日都有英文老師(45-60mins). 另外每班有成40人,可以俾小朋友由小已經習慣面對咁多人一齊學習,另學校有到禮堂上台嘅大型表演,對小朋友自信心有好大幫助。
唔好處就係太多人一班,老師就一定唔係個個care得太多,放學時超多人一齊上校車,小朋友一定要跟實老師,學校夏天都有蚊。
課程係比較淺(因之前仲有學卷). 係一間happy school, 因經常唱兒歌

引用:其實每間學校都有佢㗎好處同唔好處,要睇你

原帖由 sharonbb2u 於 13-12-29 發表
其實每間學校都有佢㗎好處同唔好處,要睇你接唔接受到。我覺得蘇幼嘅好處係普通話一流,到K2時小朋友嘅普通 ...
多謝分享!品行好唔好?我想考直資或私小,會唔會淺左d?

其實讀得蘇幼好多時都上返蘇小,好似大概有7,8成收返,學校仲俾大抽獎。
又要睇下自己小朋友性格,你想佢入咩小學,如果你家庭係好local嘅香港人,我諗一定要補下英文,數學,另參加下面試班學下自我介紹。。。如果只係學校教嘅就出去考直資私小,我就覺得難d囉。

品行方面我覺得係自己敎出嚟,唔太關學校事。。現大女那班有乖,亦有曳曳同學,但小朋友始終係天真。

引用:其實讀得蘇幼好多時都上返蘇小,好似大概有

原帖由 sharonbb2u 於 13-12-29 發表
其實讀得蘇幼好多時都上返蘇小,好似大概有7,8成收返,學校仲俾大抽獎。
又要睇下自己小朋友性格,你想佢 ...
Thx thx 多謝分享!

‹ 上一主題|下一主題