用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會收到信
樓主: ruby1985
go

荃灣浸信會收到信

回覆:ruby1985 的帖子

Rejected

回覆 ChocoRoyce 的帖子

其實多人報就一定多人失望,
難唔難入? 嚴格嚟講你可以話好多幼稚園都難入.

相對某些幼稚園, 荃浸已經唔算競爭大了...

回覆:Marv 的帖子

真是冇乜人上嚟報喜喎今年

回覆:ChocoRoyce 的帖子

未收到信, 係吾係代表吾收啦?

回覆:荃灣浸信會收到信

Pm waiting, 不過唔會排waiting了!

我淨係報咗4間, 兩 間係特登揀啲所謂課程淺,結果聖母同浸信會都係waiting.綠楊同迦南都係am offer ,點選擇?其實心儀係聖母同浸信會,造化弄人!

阿女有AM offer~

pm offer  (自己揀pm), 不過會揀救世軍, 早決定, 無謂擺住個位

引用:我淨係報咗4間,+兩+間係特登揀啲所謂課程淺

原帖由 gretachan 於 13-12-19 發表
我淨係報咗4間, 兩 間係特登揀啲所謂課程淺,結果聖母同浸信會都係waiting.綠楊同迦南都係am offer ,點選擇? ...
我同你個case好似,荃浸吳國偉waiting, 綠楊am

荃浸我女都waiting......吳國偉同麗城恩臨收左am....俾你地會點選擇?

俾我會揀吳國偉

回覆:雨林焱木 的帖子

過咗20號都冇信,今日你可以打去學校問結果喇~

引用:請問真的咁難入嗎? +

原帖由 ChocoRoyce 於 13-12-18 發表
請問真的咁難入嗎?
上下午共收108人,但收到超過1500人份申請表,咁多人報,都唔容易架~

回覆:babybonbon 的帖子

一百個申請只收七個,上午班即三個到,又真是幾難!果真一百零八條好漢!

Interview表現我覺得ok wor。但係係超細b rejectedsigh

連後備都冇,但我好鐘意呢間學校,所以寄信去求位

有經驗的媽媽,請問可以分享一下面試既內容嗎?本人出年會報名,希望可以知道個技巧在哪??

回覆:mrstse0101 的帖子

我覺得無特別技巧,我個囡in 左10分鐘,只係問佢叫咩名、鍾意食咩食物,其餘都係同其他小朋友講野,我以為一定唔收,㸃知有pm offer,所以放輕鬆去面試,唔好俾小朋友有壓力就得

同小朋友講去參觀學校去玩下,只要瞓夠有精神狀態唔扭計,肯出聲講自己名同唱歌,有禮貌正正常常,其餘野都冇得點預備及控制,唔知學校收生有咩準側,$30報名費就當買條六合彩碰下運氣~

其實我直頭覺得個interview求其啦!太多人報,佢地又group埋1日in....時間太短,又無咩問問題。根本講運氣!!interview時,我女果group已經有一個家姐係度讀既考生,預左收佢,其他小朋友係度陪襯。
其實我都好鍾意呢個學校,覺得教職員上下都有愛心。但佢地個interview太求其,我就真係有d不滿!