用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 常寜綠茵
go

常寜綠茵

有無JM可以分享下面試内容和需要幾耐時間呀?many thx!

引用:有無JM可以分享下面試内容和需要幾耐時間呀

原帖由 Evachau 於 13-12-16 發表
有無JM可以分享下面試内容和需要幾耐時間呀?many thx!
我都想知

回覆:kwanym 的帖子

Group in. Around 30mins. Around 10 child. Story time n singsing. 最後父母都小朋友入去見老師,睇你安排到見邊位,有普通話 或者英文老師。因為全校都係英普班所以無廣東話的,玩下玩具之後送禮物。我記得就係咁上下。BTW 我地好似9月尾已經in左了。

引用:Group+in.+Around+30mins.+Around+10+child

原帖由 tracyhahaha 於 13-12-17 發表
Group in. Around 30mins. Around 10 child. Story time n singsing. 最後父母都小朋友入去見老師,睇你安 ...
Thx for sharing!

引用:Group+in.+Around+30mins.+Around+10+child

原帖由 tracyhahaha 於 13-12-17 發表
Group in. Around 30mins. Around 10 child. Story time n singsing. 最後父母都小朋友入去見老師,睇你安 ...
细B下年1月中interview

回覆:kwanym 的帖子

应該4/1in, 我諗緊去吾去in, 佢地会到一班細b, 但细b会係g/f上堂,連課室都冇,收$44xx@month

引用:应該4/1in,+我諗緊去吾去in,+佢地会到一班

原帖由 laijody 於 13-12-17 發表
应該4/1in, 我諗緊去吾去in, 佢地会到一班細b, 但细b会係g/f上堂,連課室都冇,收$44xx@month

...
我去交表時,老師話面試當日不能安排校舍參觀,而那天地下那層只見到兩張枱仔(有小朋友和家長好似參加興趣班)!感覺好細,可能内裡要再入才可看到其他活動空間?!只見一條樓梯去二樓,但對細B來講比較危險吧!

引用:应該4/1in,+我諗緊去吾去in,+佢地会到一班

...
Group floor 有冇課室?open day 當日,老師話会收8班n班!

引用:Quote:原帖由+laijody+於+13-12-17+發表应

原帖由 Evachau 於 13-12-17 發表
我去交表時,老師話面試當日不能安排校舍參觀,而那天地下那層只見到兩張枱仔(有小朋友和家長好似參加興趣 ...
Open day 當日地下冇嘢參观,只上了一樓,有个play ground 同埋好多个課室!

kwanym 發表於 13-12-17 17:37
Open day 當日地下冇嘢參观,只上了一樓,有个play ground 同埋好多个課室!

...
Thx for sharing!

回覆 kwanym 的帖子

Ground floor冇課室架, 只会用圍欄分開每一班, 可能因為吾想細B上樓梯所以就安排細B係G/F

回覆 Evachau 的帖子

我問左人,佢之前in左,佢話係用english or mandarin in, 吾会用廣東話

引用:回覆+kwanym+的帖子 Ground+floor冇課室架

Ground floor冇課室架, 只会用圍欄分開每一班, 可能因為吾想細B上樓梯所以就安排細B係 ...
無課室,但学費咁貴><

所以我都吾知去吾去in 好, 我like佢係全英普,但冇課室就真係好難接受

回覆:常寜綠茵

課室在一樓,另有play area

引用:課室在一樓,另有play+area +

原帖由 eltonmi 於 13-12-17 發表
課室在一樓,另有play area
我們知道一樓有課室及play area....
但問題係n班会否上去享用呢d設施?

引用:回覆+kwanym+的帖子 所以我都吾知去吾去in

所以我都吾知去吾去in 好, 我like佢係全英普,但冇課室就真係好難接受 ...
你已經收到interview 信?

我有朋友問左, 細B只会係樓下活動.

已收到interview letter好耐

引用:回覆+Evachau+的帖子 我問左人,佢之前in左

回覆 Evachau 的帖子

我問左人,佢之前in左,佢話係用english or mandarin in, 吾会用廣東話 ...
交表時已問了老師,佢話除非係嫲嫲陪小朋友in (而嫲嫲只懂廣東話),就可以安排廣東話面試喎!

引用:回覆+kwanym+的帖子 我有朋友問左,+細B只

我有朋友問左, 細B只会係樓下活動.
如果係咁,都不是太吸引!!