用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 大家小心扮家長宣傳者
go

大家小心扮家長宣傳者

好耐無上嚟,想提醒返新手家長呢度係咩人都有,療法亦各種各樣都有
基礎係3T呀密集訓練呀要跟要學要上堂,要長時間,唔及其他五花八門的所講咁快見效
但,仍係我所見最有效
試乜都好
唔好停基礎嘅訓練
有朋友錢有限,誤信某療法,用盡金錢
唔上幼兒訓練
結果浪費年幾,孩子智能進步好少

我都想同d無把握醫自閉對自閉唔識學少少就吹到好大嘅服務提供者講
請你哋睇下自己嘅良心
孩子幼年係好重要
唔好為錢害咗孩子,害咗家庭

父母自己也請冷靜些
聽多些問多些了解清楚先決定
不要病急亂投醫

有感而發
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

同意,要帶眼識人

醒目開學勳章

完全同意

p.s. 我發覺呢排好多新國民

"為錢害咗孩子" 加上利用家長的爰,真係冇人性

回覆 Anan3388 的帖子

,佢地真系好殘忍

呢度真係好多打手,大家睇人回覆嘅內容之餘,記得click個人名睇正d言論先。

見到d無良搵弱兒父母錢嘅人,真係好難過。你哋睇下自己良心,係咪為份工就可以咁!

免費講座唔代表好,千祈要有雪亮的眼睛!

以前見呢度都好多分享,依家差不多變哂sell嘢,心up

回覆:大家小心扮家長宣傳者

多謝版主好意提醒,我係呢版學到好多野,宜家重溫緊版主關於RDI的post.希望可以見到多D關於教小朋友的討論!幫手推一推post,唔想見到此reminder 被洗版下沉。

努力試借慈善為名,實為掠水,打手名單一覽 (未能盡錄)

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

hi Keep-calm 你好, 我唔係版主呀, 我只係版友, 因為當年仔發現自閉時在此獲益良多, 評估各樣都係好多媽咪教我, 先可以好早排到服務, 所以都好多時在此分享, 幫下人

因為仔大咗忙咗少咗上嚟, 點知見到咁, 真係好心痛, 亦好怕家長病急亂投醫

祝福大家小朋友都進步

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Up

pinkdoll 發表於 13-12-16 14:12
完全同意

p.s. 我發覺呢排好多新國民

希望bk能嚴懲佢哋!
宣傳唔該乖乖俾錢bk買廣告位,咪再扮家長!
仲有,不實宣傳在香港要負刑責,有關人仕好自為知!

多謝版主或bk管理員做嘢!

超級版主

如會員發現或懷疑有人在教育王國違規宣傳,請登入網頁版後按舉報通知管理員或版主處理及查證。

現在本版的舉報與投訴,已交給管理員直接跟進,謝謝!

謝謝

回覆:Anan3388 的帖子

依d人无良心 天收!!

回覆:Anan3388 的帖子

支持!

回覆 Anan3388 的帖子

Anan3388, 支持你。我上星期都被那些講座及食療嘅post吸引了,但睇到裏面嘅內容好似唔太醫學咁,原來真係D神堒呃人。係呀,希望大家要清醒D,唔好哂咗D寶貴時間同心力試D唔專業嘅'治療'。

多謝!
呢度嘅正氣強返真好!