用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 華仁 VS YW
樓主: babytowe18
go

華仁 VS YW   [複製鏈接]

回覆:華仁 VS YW

唔係所有男校都一班三十個男仔架咩?

王國長老

回覆:華仁 VS YW

其實男校秩序捉得緊係無可厚非的,如果一個唔起立、一個離位、一個唔擧手就講野,咁個個咁做就好論盡。我相信唔止英華係會咁,其實華仁都係咁,不過我地唔會記名,只會寫你手冊!以前我仔本家課冊好多紅字。

引用:我同c6都唔係名校出身,也沒有留意"名校"的

原帖由 Mykonos 於 13-12-29 發表
我同c6都唔係名校出身,也沒有留意"名校"的往績。作為用家(小兒今年報考小一),只關心學校嘅教學理念及模 ...
我之前也在這裡講過,我仔開學第二日就比英文老師話,他回家後大喊!經我詳細向他了解後,原來是隔行同學仔沒有帶筆(但已問鄰座同學借), 我個仔搭傘叫過去"我借給你丫"! 他是出於好意熱心幫人。我初時也覺得老師太嚴苛了。後來我同母親傾計(她是退休教師), 她說當然要話個孫啦,陣間個個都大叫"我借給你丫", 那個打噴嚏又個個大叫我借紙巾你丫,那麼課堂還有秩序嗎?! 老師如何管?

引用:我同c6都唔係名校出身,也沒有留意"名校"的

原帖由 Mykonos 於 13-12-29 發表
我同c6都唔係名校出身,也沒有留意"名校"的往績。作為用家(小兒今年報考小一),只關心學校嘅教學理念及模 ...
英華可貴之處正是要學生play hard and learn hard。有玩到顚的時候,亦有要學習認真的時候。

Ying Wa is on the move and will take any challenge, i.e.

YW Vs AA, BB, CC ...etc...
‹ 上一主題|下一主題