用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 富山嘉德丽揮手區
go

富山嘉德丽揮手區 [複製鏈接]

有無人今年讀梗N班?

0    0    0    0

回覆:cherry1130 的帖子

呢間係唔係真係好差?

回覆:doggy2013 的帖子

我個囡讀梗,除左校舍細D,生日會普通D,學術上我覺得好好

cherry1130 發表於 13-12-9 19:07
請問英文同普通話每日40分鐘定20分鐘?

引用:我個囡讀梗,除左校舍細D,生日會普通D,學

原帖由 cherry1130 於 13-12-09 發表
依家D生日會又真係好大陣丈似的!

引用:呢間係唔係真係好差? +

原帖由 doggy2013 於 13-12-09 發表
呢間係唔係真係好差?
有乜野差呀?

cherry1130 發表於 13-12-9 19:07

我諗住揀呢間俾b仔讀,我鍾意普通生日會,而家啲生日會太誇張,我只係平民嚟咖咋

有家長話學術好咁我可以放心俾仔讀喇~

回覆:富山嘉德丽揮手區

我都考慮緊會唔會讀……佢每日有40分鐘net 同20分鐘普通話……睇課程仲其實豐富過好多所謂名校……但又好似無乜口碑……1516中

回覆:富山嘉德丽揮手區

D老師唔夠愛心!

引用:D老師唔夠愛心! +

原帖由 MONKYmama 於 13-12-10 發表
D老師唔夠愛心!
完全同意,interview都感覺到

引用:D老師唔夠愛心! +

原帖由 MONKYmama 於 13-12-10 發表
D老師唔夠愛心!
我都聽聞

回覆:ferrymama 的帖子

但我個囡係細B唔係好識講野,番左學無耐佢自己係咁唱ABCDEFG....又手擺後面企,我覺得好好,但老師無打電話俾家長同老師年紀大D~其他教材俾好多深我好鐘意

回覆:cherry1130 的帖子

Cherry 1130, 您好呀!你囡囡今年讀緊嘉德麗嗎?我好想問下以下几个問題:
1)學校話每日有40分鐘net英語同20分鐘普通話,其實聽落真係好豐富,好抵讀。想問下以你觀察,你囡囡係英語同國語有無進步,又或者都學到野呢?
2) 學校的中文水準如何?n班有d咩教呢?
3) 你有冇考慮轉校呢?
4) 學校老師嬸嬸態度如果?

唔好意思,好多問題,不過想了解間學校多一d

我個仔讀緊佢地個playgroup(2days per week),我又覺得幾好wor! 我個仔super like 個net teacher "Miss SeeJan",希望出年返PN都係呢位miss....

好似通常話唔好嗰啲都係interview嘅情況
但真係有小朋友入面讀嘅家長都話好喎

有無啲有小朋友入面讀嘅家長覺得唔好呢?我都想知多少少裡面嘅情況,畢竟係新校

回覆:ferrymama 的帖子

我個囡係細B唔係好識講野,但學校好多字咭,佢D字咭都識讀,學校中文好叻教三字經,英文教oxford同123,普通話N班係唱歌為主,番左1個月學開始學識去廁所,因為校舍细同無學卷好多人K1都轉走,但我覺得同教材係因為校舍細收$2000好抵,因為沙田要$5000

引用:我個囡係細B唔係好識講野,但學校好多字咭

原帖由 cherry1130 於 13-12-16 發表
我個囡係細B唔係好識講野,但學校好多字咭,佢D字咭都識讀,學校中文好叻教三字經,英文教oxford同123,普 ...
剛收到offer, 初時見校舍咁細真係心都涼一截,但見咁多用家分享同埋交通方便,都值得比一年試下

我10月b 咩都唔識都收到 pm offer 。因已有圓玄offer 所以1516 中  聽聞老師無咩愛心
‹ 上一主題|下一主題