用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人收到德望second in的信或通知?
go

有沒有人收到德望second in的信或通知?

有朋友說有人收到second in通知,搞到有點緊張,但信上明明說是12月30日收信的!

My friend said may have at least 3rd interview ! It crazy!

anyone received 2nd round letter?  i want to know too...tks

yes 3rd round interview is toooo much ar...

I also heard having third in this year

And also this yr having four retuned envelop, will u your mix up st rosa and good hope. St rosa just issue 2nd in letter

太多人in 了,學校要多几round 才揀中佢地的target students...

如果真係要in 3次,我希望最後那次是only in 父母,因為上次bk有人嘈in父母只得1分鐘,小朋友n3次,真係有點幸苦

回覆:有沒有人收到德望second in的信或通知?

舊年係waiting嗰d先要3rd  in。

但舊年得3個回郵信封

唔好意思,原來收錯消息,讓大家提早擔心添!
Btw,舊年3個回郵信卦今年要4個?真的冇為意。

回覆 MamaRabbit 的帖子

唔緊要,因為我一早打定輸數

I guess my girl will not have 2nd in offer gar la...good luck to all...!!

大家又唔駛咁灰心,我大女前2年的情況是,只有少量waiting的人獲second in,
但去年的情況是,大量人進入second in,身邊有apply的朋友都有得second in,但second in是小朋友自己入去in的,至於有冇third in真係唔清楚了!

至於今年情況是否跟去年相同又唔知..老師派notice時,都冇聽佢講明有second in, 但有其他人說,有老師派notice 時話有second in,大家唯有等待...30/12

上年in兩次就已經收了。
我諗in三次果d,應該係有人放位,學校要再in一次waiting學生,揀一批出來。
今年我諗一定有2nd in,徳望收生好嚴謹,第一次in得咁簡單,唔似一次搞定。

回覆 oooasis 的帖子

謝謝你寶貴的經驗分享!  

咁你女女有冇講去年second in入去問d咩呀?
同埋問家長甚麼?

MamaRabbit 發表於 13-12-10 15:55

謝謝你寶貴的經驗分享!  
老師問卡片上幾樣野是什麼,邊一個同其他唔同。叫佢地筆四粒魚蛋,然後手放膝頭哥
唔好意思一年前了唔係太記得。
問家長:揀學校原因,最欣賞學校咩,我地唔係龍校,家長清楚嗎

謝謝你的分享,原來考完野要手放膝頭哥架? 咁真的是要考淑女喎!
btw,你個女好醒,可以講得咁清楚考d乜

引用:Quote:MamaRabbit+發表於+13-12-10+15:55+

原帖由 oooasis 於 13-12-10 發表
老師問卡片上幾樣野是什麼,邊一個同其他唔同。叫佢地筆四粒魚蛋,然後手放膝頭哥
唔好意思一年前了唔係太 ...
請問見一個家長定兩個?一月剛好我要出差,好擔心去唔到interview

回覆:有沒有人收到德望second in的信或通知?

老師話2 nd 會於一月中進行,希望有機會in la!

回覆 maomaofifi 的帖子

去年好似真的是一月尾second in,今年我唔清楚

但今年開始,佢寫明只需要一位家長出席面試

maomaofifi  謝謝回覆   發表於 13-12-17 16:14