用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 版主,請幫忙刪除此帖子,謝謝!
樓主: roychuin
go

版主,請幫忙刪除此帖子,謝謝! [複製鏈接]

作為一個新手,post 錯地方是我的過失。'

本來想在這裡尋找一些頭緒,但換來是譏諷多於正面或有幫助的意見。

感到極度失望。

已告知版主刪除此帖子!!

回覆 seamama 的帖子

seamama 發表於 13-12-1 23:45
我的意見是:考到先算,考到先諗
為何要這樣說呢??完全不明白??

doctormama 發表於 13-12-1 23:53
SC --> KV (學之園唔同grade)
謝謝你的意見!!

ballg 發表於 13-12-2 00:12
而家間間都幾千人爭,真係有咁多得揀先好諗
想聽聽對這幾間的意見,與真係有咁多得揀先好諗何干呢??
平心而論,完全不明白。

DevilPig 發表於 13-12-2 00:57
整係計畢業人數, LH 都唔夠 SC & KV la
謝謝你的意見。

kissobaby 發表於 13-12-2 02:15
每間起碼有3000去面試,如果三間都有offer,個機會率大概27億分之一。純粹講笑

...
這是意見嗎??不明白,也不懂笑。

HC-Mum 發表於 13-12-2 12:50
其實大家尊重下樓主,人地問兩間意見,但大家就叫人考到先問。

實不相瞞,我小朋友有兩間offer, 我亦識不 ...
謝謝你的意見。

kissobaby 發表於 13-12-2 13:12
完本樓主係問3間,連埋學之園。有時唔係唔尊重,而係樓主問得大概括啦。又有太多相類似又空泛既問題,希望 ...
唔尊重,我覺得"是"。問得大概括,唔代表別人用來講笑或譏諷。
為何有家長簡單地說,如畢業人數,也令我覺得這是一個合理的意見呢!
請想想....

kissobaby 發表於 13-12-2 13:18
再講st cat 同學之園既PN都未in....何來有offer
不是問三間的"意見"嗎??

引用:Quote:ballg+發表於+13-12-2+00:12+而家間

原帖由 roychuin 於 13-12-02 發表
想聽聽對這幾間的意見,與真係有咁多得揀先好諗何干呢??平心而論,完全不明白。 ...
哦,原來你真心問,我以為係一啲緊張媽媽未考就諗,好似我咁,未考,學校又未話收,邊有得諗!其實,大家唔好咁敏感,你唔小心放錯地方,我哋自然會咁答,唔好為小事感覺哋有惡意!

BERNICEJUNE 發表於 13-12-2 14:26
回覆 kissobaby 的帖子

三間都收或三間都唔收的機會率是相約,因為是同一個小朋友面試,他的表現應該差不 ...
謝謝你的意見!!

HC-Mum 發表於 13-12-2 14:51
剛在幼稚園那邊看見的:(請看 RADOBB留言)

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2 ...
謝謝你的意見!!

i dun mean to be disrespectful to you....the first thing I have learnt from EK is to do your HOMEWORK before asking.....Your general questions do not help to get an answer. However, you do have the right to ask

What is better?? in what way?? Some say St Cat is Better.... some say KV is better..... Some say LH is better.....if you go to each school forum to browse some threads....you may have some ideas....sitting there and waiting someone to give you general ideas...factual information....general comparison??.....my advice is to do your research first....ask questions in a more specific way......you will earn more respect and positive replies

kissobaby 發表於 13-12-2 16:22
To Owner of this thread: please post to the right section

To HC-Mum: Please do not make judgement e ...
To Owner of this thread: please post to the right section--> 我已請版主刪除此帖子,也不會去別的再貼。

To HC-Mum: Please do not make judgement easily and its not fair to us....the question posted here is so misleading
Thank you HC-Mum.

To kissobaby: I think HC-Mum didn't make judgement, he/she made the sincerely reminder.

bolanming 發表於 13-12-2 16:46
回覆 HC-Mum 的帖子

有Offer唔關長處事
正確來說大人、小朋友也一起評。

hehe

take it easy

回覆:版主,請幫忙刪除此帖子,謝謝!

樓主,我小朋友係學之園讀左3個月,以皮毛知識先答你,上年有家長考到 sc 同 LH, 最後選擇 LH, 佢話滿意 LH, 支援足夠,不過你問 10 個,會有 7-8  個叫你選 sc & KV, 又係話唔同 grading! 但 LH so far 讚多過彈,各方面好平均,兼顧品格培養,自理能力,學術水平,體能音樂等,都教得好好!適合緊張家長,因為透明度極高,每隔一兩日有新相,可以知道小朋友上課情況! 從 ek 同身邊朋友評價, KV 係透明度最低一間,無乜親子活動,如旅行,畢業典禮等,都無家長參予,ek 評價教自理好好,朋友評價一定要補英文

引用:每間起碼有3000去面試,如果三間都有offer,

原帖由 kissobaby 於 13-12-02 發表
每間起碼有3000去面試,如果三間都有offer,個機會率大概27億分之一。純粹講笑

...
計錯數呀!每間唔係收1個,並不是(1/3000)的3次。簡單prob.問題小心教錯小朋友。
我覺得人哋有offer唔係只靠運氣,問下都唔得?唔想答,可以唔答。

引用:樓主,我小朋友係學之園讀左3個月,以皮毛

原帖由 DevilPig 於 13-12-02 發表
樓主,我小朋友係學之園讀左3個月,以皮毛知識先答你,上年有家長考到 sc 同 LH, 最後選擇 LH, 佢話滿意 LH ...
Thank you so much.
So helpful.

‹ 上一主題|下一主題