用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 版主,請幫忙刪除此帖子,謝謝!
go

版主,請幫忙刪除此帖子,謝謝!

回覆:學之園、St Cat、KV,大家對這幾間有什麼意見?

我的意見是:考到先算,考到先諗

SC --> KV (學之園唔同grade)

回覆:seamama 的帖子

引用:我的意見是:考到先算,考到先諗 +

原帖由 seamama 於 13-12-01 發表
我的意見是:考到先算,考到先諗
而家間間都幾千人爭,真係有咁多得揀先好諗

引用:SC+-->+KV+(學之園唔同grade)

原帖由 doctormama 於 13-12-01 發表
SC --> KV (學之園唔同grade)
整係計畢業人數, LH 都唔夠 SC & KV la

doctormama  冇錯!  發表於 13-12-2 02:37
doctormama  冇錯!  發表於 13-12-2 02:37

回覆:學之園、St Cat、KV,大家對這幾間有什麼意見?

每間起碼有3000去面試,如果三間都有offer,個機會率大概27億分之一。純粹講笑

bolanming    發表於 13-12-2 16:40

引用:每間起碼有3000去面試,如果三間都有offer,

原帖由 kissobaby 於 13-12-02 發表
每間起碼有3000去面試,如果三間都有offer,個機會率大概27億分之一。純粹講笑

...
講得好岩,兩間出名超難入

龍龍 發表於 13-12-2 11:21
講得好岩,兩間出名超難入
今年更加啦, 前兩三年, 有fd兩間都有offer, 但佢係大b

引用:Quote:龍龍+發表於+13-12-2+11:21+講得好岩

原帖由 happybbpig 於 13-12-02 發表
今年更加啦, 前兩三年, 有fd兩間都有offer, 但佢係大b
嘩,你朋友bb好叻叻!最後揀邊間?

龍龍 發表於 13-12-2 11:37
嘩,你朋友bb好叻叻!最後揀邊間?
仲要係兩am, 即刻兩眼發亮, 揀左kv

其實大家尊重下樓主,人地問兩間意見,但大家就叫人考到先問。

實不相瞞,我小朋友有兩間offer, 我亦識不止一個小朋友都有!有何出奇?兩間學校收生有幾百人啊!當然,能考到的小朋友們都是有其長處。

至於兩校意見。我相信主要看家長取向,小朋友活潑的。我會順其性格,選SC.
反之,小朋友淡淡定較寡言的,我選KV. 希望幫到樓主。

引用:其實大家尊重下樓主,人地問兩間意見,但大

原帖由 HC-Mum 於 13-12-02 發表
其實大家尊重下樓主,人地問兩間意見,但大家就叫人考到先問。

實不相瞞,我小朋友有兩間offer, 我亦識不 ...
完本樓主係問3間,連埋學之園。有時唔係唔尊重,而係樓主問得大概括啦。又有太多相類似又空泛既問題,希望樓主講多少少,例如小朋友性格,自己偏好等等。咁大家都可以比準確d既意見。

回覆:St Cat、KV,有什麼意見?

再講st cat 同學之園既PN都未in....何來有offer

回覆 kissobaby 的帖子

三間都收或三間都唔收的機會率是相約,因為是同一個小朋友面試,他的表現應該差不多,而且他是大B定細B也是不會隨着不同學校而改變。除非學校的收生標準是兩極化,否則收定唔收的機會是相約。

HC-Mum  Exactly  發表於 13-12-2 14:46
HC-Mum    發表於 13-12-2 14:45

樓主問埋KV,我估佢貼錯post在幼兒園吧。

無獨有偶,其中一個我認識的小朋友,正正是有SC KV 的K1 offer, 而他正就讀LH. 而的確,他能考進LH PN 已代表他一定的表現,再加兩名幼的offer也很正常。

叻叻的小朋友很多,不排除樓主的小朋友也是。
希望大家能在這平台,互相分享,互相幫忙吧。

剛在幼稚園那邊看見的:(請看 RADOBB留言)

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

To Owner of this thread: please post to the right section

To HC-Mum: Please do not make judgement easily and its not fair to us....the question posted here is so misleading

回覆 HC-Mum 的帖子

有Offer唔關長處事

是運氣

唔通十分八分钟就可評核到小孩子什麼長處短處咩.....????

建議樓主還是關thread.

這𥚃應得不到你要的答案。

希望你在其他版面得到幫助