用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 太古ST Anna or 北角明慧好?
樓主: Ahome9
go

太古ST Anna or 北角明慧好? [複製鏈接]

Mimimuel 發表於 13-12-4 12:11
我相信 Wau 只係合理懷疑,因見到有人一方面出post 話 等緊offer,係另一post 又話自已係PN家長而讚明慧, ...
我都民生同明慧交左留位,民生收左am,但明慧收pm,其實想個女讀mingwai am,民生我個人覺得麻痲,因我女interview嗰日安排好混亂,所以第1日印象痲麻,但明慧就出名啲,吾知上學情況点,所以今日註冊join jor playgroup試下先,睇下教学係点

睇返D相關o既post, 見到有D人對於某學校極端支持, 其實都唔出奇o既.  不過每次見到有稍為負評o既意見, 就即刻採取敵視o既態度回應, 又好難怪令人費解o既.

其實一間學校好唔好, 最清楚就係用家.  對於一D身份設定為準用家(仲未係用家)講到天花龍鳳o既意見, 鍾意就當參考, 唔鍾意就disregard佢啦, hehe

引用:+本帖最後由+melonfans+於+13-12-4+12:57+

原帖由 melonfans 於 13-12-04 發表

ek 有個現象, support mw就係打手, 但係support sc kv就會 ...
都無計,有d又講到幾掂幾掂,係咪自己想入或入左所以先有讚無彈呢?有d又講到唔覺係咁好,又會唔會係因為想你放個offer出來呢?無人知呢

引用:+本帖最後由+K722+於+13-12-4+13:55+編輯+\

原帖由 K722 於 13-12-04 發表

睇返D相關o既post, 見到有D人對於某學校極端支持, 其實都唔出奇 ...
咁我又覺得大家都好理性,無敵視呀。從大家的讚賞,批評中,相信樓主都會有所得著既。

回覆 Landytalk 的帖子

Haha, 唔知呢,可能你睇埋其他關於某校嘅post就會有呢種感覺^_^

回覆:太古ST Anna or 北角明慧好?

I joined St Anna finally, just 5 mins to walk to there! And also int class !

回覆:太古ST Anna or 北角明慧好?

Later see see 蘇折收唔收!

我朋友的女兒都係讀St Anna Int class, 返幾個月學, 真係進步神速, 由唔出聲到衣加bilibala講英文.  由於同班有日文同學, 佢up左一D日文單字添.  同班也有些印巴籍的同學, 真係好international, 個語境都幾好.

K722 發表於 13-12-4 20:04
回覆 Landytalk 的帖子

Haha, 唔知呢,可能你睇埋其他關於某校嘅post就會有呢種感覺^_^ ...

原來係咁~~都可能係:)

引用:我朋友的女兒都係讀St+Anna+Int+class,+返

原帖由 Landytalk 於 13-12-04 發表
我朋友的女兒都係讀St Anna Int class, 返幾個月學, 真係進步神速, 由唔出聲到衣加bilibala講英文.  由於同 ...
Great! i really want to try try this one ! thx

‹ 上一主題|下一主題