用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問怎樣選擇好的監護人公司和監護人? ...
go

請問怎樣選擇好的監護人公司和監護人? [複製鏈接]

另外要在開學前幾多個月選擇好?請指教,謝謝。

1    0    0    0

引用:辦學生簽證前就要搵定,+因為需填寫監護人資

原帖由 sancheng138 於 13-12-01 發表
辦學生簽證前就要搵定, 因為需填寫監護人資料一併提交.

有親朋戚友做最好, 因為明白你的要求外知道什麼對 ...
如果2014年9月開學,一般幾時會做學生簽證?現在找定會否太早?

回覆 sancheng138 的帖子

贊成sancheng 所講的
好多時,監護人公司和寄宿家庭不是同一個

我自己有個case, 原本媽咪找了監護人公司,在香港見過面, 交曬錢先話他們學校附近沒有寄宿家庭,要去另外一個,媽咪都話ok 啦

去了英國,約見寄宿家庭,原來見的是co-ordinator,不是寄宿家庭,又話不是跟他們住,是另外一家

媽咪話,哎,都交了錢,都算

女兒放假,到了所謂的寄宿家庭,他們話,這個weekend 我們有事,你去我們朋友度

最後去了朋友度,星期六晚上個朋友要出街,叫個女自己搞點。。、個女係香港,有工人,連煮面都唔曉,個晚吃了一晚西北風

如果要監護人公司,一定問清楚有邊個寄宿家庭等,小朋友假期住宿非常重要

又比如,一家監護人公司d寄宿家庭,因為收得好平,所以伙食真的吃不飽

大部分家長都鐘意英國人公司,他們標榜可以住本地人家庭,學習文化

學生自己鐘意跟華人家庭,覺得假期放監,出來想吃家庭菜

如果有需要,我都知道幾個agent 都ok,可以pm我

監護人公司和寄宿家庭一年收費多少?

你好,系啊!简好的监护人好重要,agent介绍个d多数好差,sancheng讲个间监护人公司之前好多人用过后都换左。我可以介绍我而家用紧呢间,用左五年有多,而且我好满意。大家有兴趣既话可以pm我

回覆 panda-jojo 的帖子

可以比D資料我嗎?  謝謝!

回覆 choym 的帖子

OK! Send 左啦

引用:辦學生簽證前就要搵定,+因為需填寫監護人資

原帖由 sancheng138 於 13-12-01 發表
辦學生簽證前就要搵定, 因為需填寫監護人資料一併提交.

有親朋戚友做最好, 因為明白你的要求外知道什麼對 ...
「有親朋戚友做最好, 因為明白你的要求外知道什麼對你小朋友最好」

如果係親人的朋友的親戚(自己不直接認識的),比用監䕶人公司有無優勝?

回覆 GettingLost 的帖子

yes, 係朋友的親戚是華人,食物上一定ok,有病容易攪(因是女仔),但估講中文多D,如想學好本地英文應找非華人
‹ 上一主題|下一主題