用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Wonderland Boxhill 收到信
樓主: ddddssss
go

Wonderland Boxhill 收到信

引用:Quote:原帖由+shykan+於+13-12-04+發表agre

原帖由 ddddssss 於 13-12-04 發表
咁又真係幾亂喎,可能仲新。。。
最近有個文員係新黎架,可能唔熟,用家都覺得佢麻麻。

之前個winnie好好多

我都收到PM OFFER, 但考慮中. 又想BB英文好D, 但又怕佢接不回本地小學.

大家知不知佢課程如何? 中文堂有多少?深不深? 和可否接回本地小學課.

謝謝

引用:之前個winnie好好多

原帖由 cusoon 於 13-12-04 發表
之前個winnie好好多
Agree

回覆:Wonderland Boxhill 收到信

其實新嗰個reception都好快已記得我小朋友,不過佢啲野真係未上手,我都覺得winnie好啲

其實box hills好唔好嫁?你地係唔係住四小籠

回覆 lily147 的帖子

yes I live there

they got school bus to 四小籠

回覆 genkijo 的帖子

請問知唔知四小籠有冇group呀,thx

其實我都有問過boxhill,佢地一星期只有2日既2個鐘教中文,其餘都係英文,我都好担心自己同d老師溝唔溝通到,因為個日面見真係全程都係講英文,好彩我恶公搞得掂,但係如果第二時要見家長或有事同老師講,全程講英文我就唔知點算好?

回覆 CapricornO 的帖子

我都係出年先讀N班,詳情要問學校

我仔1月插班,都想了解多些.
早排見報单野点?

回覆:Chiyanwoo 的帖子

Boxhill主要用英語授課,而TY Creative是中文為主。我囡囡都收到兩間學校的offer,但我會選擇Boxhill, 因為適合囡囡多d。

引用:其實我都有問過boxhill,佢地一星期只有2日

原帖由 lily147 於 13-12-05 發表
其實我都有問過boxhill,佢地一星期只有2日既2個鐘教中文,其餘都係英文,我都好担心自己同d老師溝唔溝通到 ...
班主任同assistant都係net?

am offer,不留位了,學校行政非常....唉!秘書成日換,新收管理差呢。

我都仲未收到信....打去問.....一係就話遲D打比我....一陣又話收生個file 校長keep 住....答唔到....唉....都廢事再追反正有其他offer

其實呢間衍接到普通主流小學嗎?

Pm offer

純個人意見,中文難學過英文,尤其寫字,在家自學中文,好難,特別係父母都要返工 。。。我響外國讀中、大學,當地有中文學校(逢星期六上),當地出世嘅華人就算返足,都係識講加認得D簡單嘅中文字(我細佬就係)。。如要入主流學校,勸你K1轉校