用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日沙田樂基面試
樓主: 秋啪頭
go

今日沙田樂基面試

回覆 siujumpjump 的帖子

YES英藝真的超差,我果次等200個呀,都癲架,C6話唔等走人無IN到,樂基只係門口等有D煩,但入到好快安排IN

miniho 發表於 13-12-1 01:57
Interview 既老師有冇問你地一條問題,佢問我如果小朋友番學一段日子後佢要轉新環境,你覺得佢會唔會適應:q ...

係喎有問呢條,我有D奇怪,C6代答,係咪怕D人K唔係度讀呀~

Deutsche 發表於 13-12-1 10:56
其實佢份問卷d問題都有d怪,問如果小朋友返學後好易病,你覺得係咩原因?

...

佢份問卷都真的好騎呢

引用:我咁答佢實玩完 +

原帖由 miniho 於 13-12-01 發表
我咁答佢實玩完
唔緊要啦,其實老師問得間接姐!
無論收唔收都好,In 完已經放下心頭大石,就算答啱晒都未必收
大家加油啦!

我in 嗰陣老師係問:你覺得一個固定嘅學習環境對小朋友重唔重要...我諗都無諗就好激動咁話: 梗係重要!!! 激動到連老師都打咗個突...因為我個仔超怕"生保" 環境, 所以固定環境對我個仔真係非常非常重要!!!
我都覺得唔需要諗佢問呢條問題嘅原因係咩, 答返心裡面嘅答案就得....good luck to all!!!

回覆:QQDawn 的帖子

老師都係咁問我。當時我呆了三秒,然後答重要。我諗正常情況下都會答重要la,.不過我答完之后,覺得俾佢"陰"了

引用:老師都係咁問我。當時我呆了三秒,然後答重

原帖由 Queenie1028 於 13-12-01 發表
老師都係咁問我。當時我呆了三秒,然後答重要。我諗正常情況下都會答重要la,.不過我答完之后,覺 ...
點解嘅?其實我唔係好明學校點解要咁問?唔通上堂無固定位置😳

coach888 發表於 13-11-30 17:30
其實明天仲有interview, 點解要咁快講啲題目出來?
對妳自己既小朋友,同其他人都唔公平! ...
支持,唔公平呀!

回覆:今日沙田樂基面試

我個interview係用英文,佢問「a change in environment is important for learning?」我答有新環境有新刺激有新野學。我個時諗唔到話係轉校舍,冇得直升喎 !我遲鈍左tim

回覆:chanel_bb 的帖子

Yes,真係鬆左D

回覆:kissobaby 的帖子

係我諗多左

引用:Quote:miniho+發表於+13-12-1+01:57+Interv

原帖由 QQDawn 於 13-12-01 發表
係喎有問呢條,我有D奇怪,C6代答,係咪怕D人K唔係度讀呀~
我答佢‘其實小朋友適應能力都好强,只要學習環境好、清潔、小朋友鍾意返學就冇問題啦!’怪問咪怪答囉!我個女表現好好添,收唔收就唯有等運到

如果好龍校收,我都會考慮轉校。

我B全英文interview, 但聽到隔離枱用全中文,其實有咩準則?

miniho 發表於 13-12-1 16:15
係我諗多左
你可能啱架,只係我個時冇諗到....如果轉CAMPUS我都唔鍾意

healthysmartbb 發表於 13-12-1 21:17
我B全英文interview, 但聽到隔離枱用全中文,其實有咩準則?

係咪報主流班同國際班唔同語言IN?

引用:我B全英文interview,+但聽到隔離枱用全中文

原帖由 healthysmartbb 於 13-12-01 發表
國語老師面見,全中文面試,可能因為我選主流班!

回覆 linglonglong 的帖子

我都係選主流班,全中文IN

回覆:QQDawn 的帖子

我選國際班係廣東話in, 我聽過同事話係random 老師interview,佢個女in K1,係用普通話,佢自己普通唔得,所以唔掂

回覆:cwtlovelkm 的帖子

其實咁樣random 唔係咁公平,如果撞正普通話,我個B一定無個字聽得明,呆足全場