用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 數研補中文
go

數研補中文

想問有冇人補過,數學補得好,想補埋中文,請給意見

引用:想問有冇人補過,數學補得好,想補埋中文,

原帖由 brima 於 13-11-29 發表
想問有冇人補過,數學補得好,想補埋中文,請給意見
小兒已中學

brima 發表於 13-11-29 17:53
小兒已中學

可以試下, 主要睇個老師功力.

引用:回覆+brima+的帖子 數研d數好淺,到中學唔

原帖由 sukifong311 於 14-03-07 發表
回覆 brima 的帖子

數研d數好淺,到中學唔得,我個仔小學補左3年,根底幾好,但中一題目要轉彎,一做深少 ...
請問中文是否在灣仔大有側哪間? 有冇修辭教?還是專教作文呢?

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

我個囝個同學補過,佢話麻麻地,好死板。
語文真係要針對性咁補,特別文言文,我見坊間好多老師無咁既功力教。

所以好老師唔易找。我個囝補果個中文老師,教書教左幾十年,直頭多學生到唔接新學生,佢D同學仔想補,老師都話無時間,唔肯收,要等中六學生畢左業先收新生

我個女去銅鑼灣補,一份ex有齊文言文,修辭,運用同長篇閱讀理解,係個中文碩士退休老師教,仲可每月加2堂作文。老師又好人,中史唔明佢竟然好氣到當故事咁講俾佢哋聽...仲好,自己肯去唔使又煩又激氣

回覆:hannamazing 的帖子

可否PM 資料比我嗎? 謝謝!

可否PM 資料比我嗎? 謝謝!

回覆:hannamazing 的帖子

可PM資料給我嗎? 謝謝!!

hannamazing 發表於 14-3-11 18:22
我個女去銅鑼灣補,一份ex有齊文言文,修辭,運用同長篇閱讀理解,係個中文碩士退休老師教,仲可每月加2堂作文。 ...

可否PM資料給我嗎? Thx

回覆 hannamazing 的帖子

請給我聯絡電話和地址嗎?
[email protected]

可否PM 資料給我嗎? 謝謝!

引用:我個女去銅鑼灣補,一份ex有齊文言文,修辭,

原帖由 hannamazing 於 14-03-11 發表
我個女去銅鑼灣補,一份ex有齊文言文,修辭,運用同長篇閱讀理解,係個中文碩士退休老師教,仲可每月加2堂作文。 ...
pm me thx

我都想要資料, 可否PM給我, 感激 !!!!

可以給我老師聯絡資料嗎?  謝謝!

我去開的叫buddy quest education centre,spcs 對面上海商業銀行隔離大廈,電話 93795779,我諗佢哋飛線所以通常響耐啲先有人聽, 呢嗰no係miss自己聽, or 你可3pm後打去centre 3520-3259叫 mrs wai or josephine reply 你,會詳細啲

可否PM資料給我嗎? Thx

引用:我個女去銅鑼灣補,一份ex有齊文言文,修辭,

原帖由 hannamazing 於 14-03-11 發表
請問你女女中幾?