用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅書院小學 St Paul Boys second in
樓主: GAT
go

St Paul Boys second in  

我記得首輪佔50%, 有關係的會有10%, 我理解冇關係嘅最高只可取得40%。

回覆:St Paul Boys second in

到SPC 2nd int時St Paul CoEd, DBS及大部份直資都已出了offer, 加上自行亦已派彩, 所以有理由相信部份2nd int入圍者唔會去int。

相信Paul boys 和YW 都是同一策略, 拖後少少才出結果。

甘即是话入到second in 的好大机会有offer囖!因为可能很多人吾去in。

GAT 發表於 13-11-29 15:26
甘即是话入到second in 的好大机会有offer囖!因为可能很多人吾去in。
有OFFER=唔會去2ND IN?  我估就未必啦......

GAT 發表於 13-11-29 15:26
我都係咁諗,唔知上年係唔係咁嘅情況。

回覆 甘恩 的帖子

我認為末必,有好多人有offer都會去in其他,除非個offer係spcoed or dbs啦

引用:回覆+甘恩+的帖子 我認為末必,有好多人有

原帖由 2ndsister 於 13-11-29 發表
回覆 甘恩 的帖子

我認為末必,有好多人有offer都會去in其他,除非個offer係spcoed or dbs啦 ...
咁梗係指已有更心儀offer在手先唔去int SPC啦!

回覆 2ndsister 的帖子

唔駛DBS DGS SPCOED 都大把有OFFER 的家長會DROP INTERVIEW.... 其實我覺得佢應係港島區四間St. Paul  xxx 的 weakest link

其實如自行註冊左,校方知吾知?

Nbranson 發表於 13-11-29 22:54
回覆 2ndsister 的帖子

唔駛DBS DGS SPCOED 都大把有OFFER 的家長會DROP INTERVIEW.... 其實我覺得佢應係 ...
首先, 一所是女校, 一所是男校, 有DGS offer對是否interview St. Paul Boys有何影响及關係呢?
其次, 何以見得St. Paul Boys 是港島區的weakest link? 再加上St. Paul Convent 及St. Paul Secondary 都是女校 (by the way, 這兩所都是天主教學校, 中文名叫聖保禄, 不是聖保羅, St. Paul Boys 及 St. Paul Co-Ed都是基督教聖公會的), 那樣是否可直接比較呢?!

yeungyeung88  完全同意!  發表於 13-11-30 09:31

請問有人收到信未?

回覆:pino 的帖子

收到,waiting

seamama 發表於 13-11-30 11:49
收到,waiting
無2nd in,直接waiting?

引用:Quote:seamama+發表於+13-11-30+11:49+收到

原帖由 甘恩 於 13-11-30 發表
無2nd in,直接waiting?

first or second

回覆 pino 的帖子

剛見到信箱有信,非常高興,以為終於有好消息,誰知打開信一睇,心都碎了:Waiting

引用:first+or+second

原帖由 loklokhui 於 13-11-30 發表
first or second
請問咩意思?

Waiting lettera是說會keep record 至9 月嗎?

回覆:wwn 的帖子

是的,不過就感覺機會其實渺茫