用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救世軍荃灣幼兒園 荃灣救世軍幼兒園
go

荃灣救世軍幼兒園

荃灣救世軍幼兒園 升小一好嗎....課程是否很淺? Any native teacher? 剛收到信收了我囡 n2 (2014)

引用:荃灣救世軍幼兒園+升小一好嗎....課程是否

原帖由 daiyeehk 於 13-11-28 發表
荃灣救世軍幼兒園 升小一好嗎....課程是否很淺? Any native teacher? 剛收到信收了我囡 n2 (2014) ...
我啱啱先收到信去interview, 你已interview左嗎?

回覆:荃灣救世軍幼兒園

我都收到信係新生約見,咁係咪見得入讀機會就大呢?

我今日都interview完,都想知好唔好吖!

引用:我今日都interview完,都想知好唔好吖!

原帖由 Bobbydon 於 13-12-02 發表
我今日都interview完,都想知好唔好吖!
是不是全日?

回覆:荃灣救世軍幼兒園

我昨日先收到信問我重排唔排,叫我寄兩個回郵信封去,但見你地又已面試完,咁點解重叫我寄野去

interview 左...佢應該是分批in

醒目開學勳章

daiyeehk 發表於 13-11-28 10:56
荃灣救世軍幼兒園 升小一好嗎....課程是否很淺? Any native teacher? 剛收到信收了我囡 n2 (2014) ...

如果你係話跟政府自行/派位機制,升邊間小學同讀邊間幼稚園係無關係的。
課程算淺, 沒有 NET,如果諗住讀直資小學,學校不會有支援(面試班/催谷寫名寫字等)

醒目開學勳章

yuensammi 發表於 13-12-3 15:19
我昨日先收到信問我重排唔排,叫我寄兩個回郵信封去,但見你地又已面試完,咁點解重叫我寄野去

...
因為首輪已收夠生,所以問你排唔排,即係 waiting list 既意思,繼續排的話,到有人唔讀又排到你就聯絡你。