用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2014K1堅道真光(28/11,29/11才寄出通知信)
樓主: yellowyu
go

2014K1堅道真光(28/11,29/11才寄出通知信) [複製鏈接]

wipebb 發表於 13-12-1 16:38
我女見老師答得很好,group in 也比足反應,但reject !失望
係咪細B?

PM waiting...
(第一志願是AM。2011年11月細女。)

PM offer.  我女伯醜慢熱而且這是第一間in,所以沒有想過有offer。佢最初怕醜到唔肯講自己個名,但老師見佢做左幾個task後同我講佢其實好叻只是較慢熱,見校長果part就無出過聲

回覆:2014K1堅道真光(28/11,29/11才寄出通知信)

我個女答問環節表現唔錯,只有推理題唔識答。講故事環節就木木獨獨,唔通校長鍾意「靜」嘅小朋友?

引用:Quote:wipebb+發表於+13-12-1+16:38+我女見

原帖由 Jomei 於 13-12-01 發表
係咪細B?
唔係,我個係12月超大b.group in 時,有同組有個男仔勁扭計,校長成日掛住去stop佢,唔知關唔關事

醒目開學勳章

回覆 Ka__Ying 的帖子

無兄弟姊妹讀緊!所以考到真係超級surprise.但哥哥讀緊另一間學校,諗緊好唔好俾佢試依間?
因為本身佢係細佬,真光又有龍校backup,個心好似定少少,
但同時又好想兩兄弟一齊返學。。。點揀好?

stinkpig  哥哥考到好學校細佬就唔使backup啦  發表於 13-12-3 17:38

其實c6偷睇到校長響阿女份form到寫野和抽起左,我們都以為有機會,點知都係rejected.

究竟收生要什麼條件?

回覆:yellowyu 的帖子

我囡囡喺 group interview 時都okay, 全部答了,但運氣同際遇都重要,其中去到穿條繩子入積木時,其實她第一個做到,但她怕羞沒有舉手示意,老師當時視線望向另一端的小朋友,在這時囡囡手多整翻條繩出來,當然她變為最後一個,最後老師出聲叫我幫手。去到見校長時她東張西望,同組有5至6個識同老師互動。我都預佐吾得,當比囡囡攞經驗。

死啦!我又係偷睇到校長抽起左亞女份表但見唔到佢寫嘢,我仲以為有機添,到現在仍未有信,睇黎凍過水,我最想入呢間...

囡囡part one 同part two 都做足。AM offer.
Part two - 校長負責4個,老師負責4個。我見老師有係阿囡張form寫野。
没有offer的,不要灰心。可能更好的就在前面。

回覆:2014K1堅道真光(28/11,29/11才寄出通知信)

回覆 Fullstop 的帖子

personally I hope you can give up TL, then my one might have a chance

Mine rejected

回覆:mk924 的帖子

但係小朋友果個環節有無做足動作?

回覆 kungks 的帖子

因為囡要我坐,同埋校長冇mark野。

kungks 發表於 13-11-30 23:51
Rejected
In 老師ok
In 校長failed.

因為囡要我坐,同埋校長冇mark野。

我個女part 1 做足哂,part 2老師講古仔,我個女坐係中間答左8成問題,走時講古仔老師仲讚阿女叻,大B,住附近,都係am後備乍

漏左一句,我地唔係教徒囉

引用:我個女part+1+做足哂,part+2老師講古仔,

原帖由 小傻豬豬 於 13-12-02 發表
我個女part 1 做足哂,part 2老師講古仔,我個女坐係中間答左8成問題,走時講古仔老師仲讚阿女叻,大B,住 ...
你個囡咁叻,唔收我囡好正常  , 放心,大把好野等住你, the best is yet to come

‹ 上一主題|下一主題