用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有事求教
go

有事求教 [複製鏈接]

如第一輪選左A校,唔中,遲d大抽獎想轉軚,第一志願B校,我見唔少15分首輪都入到,請問如轉軚有何利弊?但間間校長都叫人必須2輪選佢先有誠意,咁我已衰左首輪無選佢( B校 )
2間都係心儀,只能2選一1
請幫忙
   0    0    0    0

回覆:fatpam 的帖子

15 分首輪都入到既學校大抽獎時放第一已好隱陣,應吾洗扣門。如可告知那校,可能其他JM 有經驗可告知往年情況。

引用:如第一輪選左A校,唔中,遲d大抽獎想轉軚,

原帖由 fatpam 於 13-11-26 發表
如第一輪選左A校,唔中,遲d大抽獎想轉軚,第一志願B校,我見唔少15分首輪都入到,請問如轉軚有何利弊?但 ...
我會A 放第一,B 排第二。 叩門A 都得呀,再者15分入到B,咁即係唔算好大熱,放第二可能都有機?!
不過知道校名會有更多人有經驗呢

如受歡迎程度差不多,我驚如果A放第1,B放第2,會否浪費左第2個機會嘅排位?

引用:如受歡迎程度差不多,我驚如果A放第1,B放

如受歡迎程度差不多,我驚如果A放第1,B放第2,會否浪費左第2個機會嘅排位? ...
若受歡迎程度差不多,我都係照放A,免得又浪費埋個叩門機會,到時兩頭唔到岸呀! 反正兩間都係博啦!

引用:如第一輪選左A校,唔中,遲d大抽獎想轉軚,

如第一輪選左A校,唔中,遲d大抽獎想轉軚,第一志願B校,我見唔少15分首輪都入到,請問如轉軚有何利弊?但 ...
有乜原因轉?估易d中?

‹ 上一主題|下一主題