用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇媽媽俾小朋友一日上午下午返兩間唔同既幼稚園呢 ...
樓主: Cynthiapple
go

請問有冇媽媽俾小朋友一日上午下午返兩間唔同既幼稚園呢

引用:我識一個小女孩,舊年K1開始,上午讀劍嗚,

原帖由 adatang1024 於 13-11-28 發表
我識一個小女孩,舊年K1開始,上午讀劍嗚,下午讀德望,今年已K2了。
強,我講個小朋友,咁都頂到成年

引用:講開瞓覺問題,總結身邊朋友的見解,就系中

原帖由 dorothywong75 於 13-11-28 發表
講開瞓覺問題,總結身邊朋友的見解,就系中午千祈吾好返屋企,一定要系出面做午餐同換校服,其中一個朋友仲 ...
衰啲講句,真係大便都唔得閒all.何苦呢

回覆:請問有冇媽媽俾小朋友一日上午下午返兩間唔同既幼稚園呢

不要狙側小朋友了!

I totally disagree but a lots of my fds are doing it.  Terrible

好可憐!童年好短暫,咁細個就要早出晚歸,我係大人有時都唔想返工,唔好講返兩份!佢哋講得好好聽,一定話其中一間係玩,例如國際學校,小朋友好開心㗎,又同時學到中英文!但其實點解要佢哋咁細就學咁多嘢!我小時候咩都唔識,一舊飯咁,我今時今日一樣大學畢業,有份好工,有個好家庭!希望佢哋會醒覺!

都唔知邊個諗出黎,然後又有一班人跟住咁做

adatang1024 發表於 13-11-28 10:22
我識一個小女孩,舊年K1開始,上午讀劍嗚,下午讀德望,今年已K2了。
上年我註冊完德望后派左張通告,上面講明唔贊成小朋友讀两間,如果發現有權取消學位。不如提醒一下個小女孩媽媽,免得被學校發現,因小失大。

我有個親戚個仔,上午讀York下午讀金巴倫,坐校巴返屋企換完衫即刻食飯又上校巴,我只見佢小朋友呆呆滯滯唔覺得識多左野,三歲半有多中英文都講唔出完整一句說話

我聽過一單聽落很絕配的,讀同一所學校的上、下午班,上午冇學卷但下午有,用家認為很抵,而且不用換校服同地點。

seaseme 發表於 13-11-30 22:00
我聽過一單聽落很絕配的,讀同一所學校的上、下午班,上午冇學卷但下午有,用家認為很抵,而且不用換校服同 ...
同一間一定唔得喇, 點會比你註冊啫

引用:I+totally+disagree+but+a+lots+of+my+fds+

原帖由 ahpooh712 於 13-11-28 發表
I totally disagree but a lots of my fds are doing it.  Terrible
你好多朋友係咁?請問他們通常從事什麼行業?都是讀好多書?我反而身邊無朋友咁做,大家都好理智。

回覆:cloudwingwing 的帖子

Yes ah.  Well educated and both parents are working.  Usually study one international and one local.

引用:Quote:seaseme+發表於+13-11-30+22:00+我聽

原帖由 cattz288 於 13-11-30 發表
同一間一定唔得喇, 點會比你註冊啫
得吖,上、下午校是不同校長,兩間學校獨立運作。

返两間幼稚園,同一至五下午去二至三個鐘興趣班係等同

有,我朋友,上午英文班,下午中文班,但唔覺佢特別叻

回覆:Cynthiapple 的帖子

唔驶理人點睇,試下你就知小朋友適唔適應!只有自己最清楚。

如果有sv am   kv  pm   我相信有人會咁做

哎,我有朋友個仔小學就要去睇心理醫生,就係俾父母安排既密密麻麻既補習班搞到甘

引用:如果有sv+am+++kv++pm+++我相信有人會咁做 +

原帖由 Vlone778 於 13-12-01 發表
如果有sv am   kv  pm   我相信有人會咁做
sc & kv 去到k2 都係返pm架