用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 灣仔網戰績如何?
樓主: WiZ
go

灣仔網戰績如何?

回覆:灣仔網戰績如何?

20分入華仁pm

引用:我有+fd++20分入吾到+Wan+Chai+St.+Francis

原帖由 TIGERBAMA 於 13-11-29 發表
我有 fd  20分入吾到 Wan Chai St. Francis......!!!
咁,要舉報St Francis,是否有黑:

luluhaha  其實明明是20分  發表於 13-12-1 14:25
luluhaha  他說的15分即是我們所說的25分。因為我同其他家長講我15分時,他們都說:唉,我才10分  發表於 13-12-1 14:18

唔好意思!原來我個朋友個女係20分入到st Francis!  

第二女(10分) + 世襲(10分),只係我以為世襲得5分!

不好意思,不是有心放流料…

lamyy  世襲唔洗計分係必收架喎!  發表於 13-12-15 02:08

kinder.bb 發表於 13-12-2 14:04
唔好意思!原來我個朋友個女係20分入到st Francis!  

第二女(10分) + 世襲(10分),只係我以為世襲得5分!: ...
謝謝澄清。

lamyy, 世襲有10分, 加埋適齡10, 共20分, 都要抽

兄弟姐妹同校就讀,就必收。

醒目開學勳章 王國長老

回覆:灣仔網戰績如何?

即係講黎講去,15分都係陪跑

我識有家長怕大抽獎抽唔到,自行穩陣報寶血,中咗。

回覆:fefemom 的帖子

其實呢位家長都幾醒目,佢係咪15分入寶血?

醒目開學勳章

引用:我識有家長怕大抽獎抽唔到,自行穩陣報寶血

原帖由 fefemom 於 13-12-15 發表
我識有家長怕大抽獎抽唔到,自行穩陣報寶血,中咗。
寶血其實咁多年都算隱陣,用得12網統一,大部份都會博啲級數高啲嘅學校

catcc2000 發表於 13-12-15 22:35
其實呢位家長都幾醒目,佢係咪15分入寶血?
我不清楚是15分或20分,只知不是10分,男仔。

識人15分入唔到寶血。

想提一提12區的家長,12區去年已多了新香港人入住,他們的子女無論學術,體 藝,紀律均出色。阿仔學校已收多了新香港人扣門生。
聽其他家長說笑的話:有新香港人以君臨天下的朗平式重扣,扣門成功。且可任選區內一線小學。
家長考慮扣門前,須加入考慮此因素!

引用:想提一提12區的家長,12區去年已多了新香港

原帖由 5tgb 於 13-12-17 發表
想提一提12區的家長,12區去年已多了新香港人入住,他們的子女無論學術,體 藝,紀律均出色。阿仔學校已收 ...
請問12網邊間會比較多呢d新香港人?

唔想說太白。
但新香港人不喜修讀宗教科(因為讀多人一科),他們會選擇用時間學外語(私補俄語,印度語,孩子漏風才知道)。相信聰明的你已可估到是那一間!
其實當大家都沉醉於他們會氇底時(當然有部份成積確欠佳)。他們也默默地進佔了尖子的位置,而且速度追得極急。

Imagist  12網沒有宗教科, 即只係果間!  發表於 13-12-19 16:29

回覆:5tgb 的帖子

咩係朗平式

強力扣門(即超級profile),每每能一鎚定音,百發百中的解法!

It's true that many Putongua speakers live in net12, they are rich and well-educated. I always meet this kind of parents in our clubhouse. Most of their child are under 3 years old now. So, it can estimate that the competition become more and more keen in future.