用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 諗唔明幼稚園收生用咩準則?
樓主: hysalice
go

諗唔明幼稚園收生用咩準則?

hysalice 發表於 13-11-19 23:46
之前in了英藝及安基司,明明當日囡囡英藝一個指令都唔做,只做say hi and say bye.後來都收到pm offer.反而 ...

個人認為大多睇父母背景(工作, 學歷等等) -- 尤其是九龍塘d幼稚園, 其次, 通常都唔會收最好(怕讀完pn會轉校)或者最差(影響學校image)

我覺得當你入張申請表時, 學校已經分左類~
睇幾時交表 = 越早誠意分越高
睇家長學歷, 職業 = 有冇教養, 俾唔俾得起錢
睇小朋友個樣 = 靚仔靚女, 教都教得開心 d

引用:我仔仔(6月b)考英藝又係全部指令做到.+老師

原帖由 aphroditec 於 13-11-20 發表
我仔仔(6月b)考英藝又係全部指令做到. 老師仲讚佢叻同笑容好都唔收
你in邊間英藝?

引用:我覺得當你入張申請表時,+學校已經分左類~

原帖由 echan0117 於 13-11-20 發表
睇家長學歷, 職業 = 有冇教養, 俾 ...
agree!!!!!

引用:之前in了英藝及安基司,明明當日囡囡英藝一

原帖由 hysalice 於 13-11-19 發表
之前in了英藝及安基司,明明當日囡囡英藝一個指令都唔做,只做say hi and say bye.後來都收到pm offer.反而 ...
請問你小朋友係邊個月份出世?

引用:Quote:原帖由+hysalice+於+13-11-19+發表之

原帖由 政BB 於 13-11-21 發表
請問你小朋友係邊個月份出世?
10月出世

回覆 hysalice 的帖子

大埔英藝. 岩岩收左佢讀下午班.

Aidenc 發表於 13-11-20 14:15
個人認為大多睇父母背景(工作, 學歷等等) -- 尤其是九龍塘d幼稚園, 其次, 通常都唔會收最好(怕讀完pn會轉 ...
我認同,因為朋友係某直資名校任教,佢個囡8月B,interview時都做唔到咩指令,只識byebye,都有offer!!Interview時老師問我朋友:小朋友第時小學係咪讀返你任教果間?咁好明顯係咩原因收啦

朋友個仔大埔英藝interview 連櫈都唔肯坐仲喊埋但都收我個b答唔倒咩顏色就唔收其實真係唔明咩準則

引用:朋友個仔大埔英藝interview+連櫈都唔肯坐仲

原帖由 Takeaimfire 於 13-11-21 發表
朋友個仔大埔英藝interview 連櫈都唔肯坐仲喊埋但都收我個b答唔倒咩顏色就唔收其實真係唔明咩準則 ...
你b未收到信?定reject?

應該冇信即唔收