用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黃大仙選校
go

黃大仙選校

若果我仔今次中文C ,英文及數學A , 常識B,其他科一半A,一半B,有冇機會入可立中學?
其次是可以選擇(黃大仙區),邊間排第二、第三、第四位呢?

978212  邊間小學都好緊要?  發表於 13-11-19 09:29

回覆 cherry21 的帖子

我見到有話可立的跨區位算多. 可以一博.

opclk  依個成績入可立機會好低  發表於 14-1-10 00:42

樓主知唔知是甚麼banding。又C又B,又一半A,一半B,好大機會係band 2。最好跟老師確認一下是甚麼banding先。如果真的是band 2,自行可立都機會唔大,大抽獎都係揀返d band 2程度的學校較好,始終黃大仙區不是有太充裕的band 1位,就算有都不會多,抽唔到的機會較大。不如早一點揀一間機會較大的學校,例如文理。二選培敦或者聖文德。三選孔仙洲或永光啦。
:verycold: :verycold: :verycold:

引用:若果我仔今次中文C+,英文及數學A+,+常識B,

原帖由 cherry21 於 13-11-19 發表
若果我仔今次中文C ,英文及數學A , 常識B,其他科一半A,一半B,有冇機會入可立中學?
其次是可以選擇(黃 ...
我相信在自行階段中成績表有C,大部份英中是不會考慮的,但如你囝囝仍是Band1成績, 哪就不如等大抽獎吧!但你仍可試試可立吧。