用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 細B如讀官小小一, 可以再考SPB, SPCC, DBSPD & YW 小一 ...
go

細B如讀官小小一, 可以再考SPB, SPCC, DBSPD & YW 小一嗎?

細B如讀官立小學小一, 可以再考SPB, SPCC, DBSPD & YW小一嗎?
If not, is it coz of government rule?

大部份都只是有age requirement, 很少話一定要k3生才能apply. 上各website check 下便清楚。

回覆:細B如讀官小小一, 可以再考SPB, SPCC, DBSPD & YW 小一嗎?

YW 不收已讀小一的學生,詳情可上學校網頁看。

thanks all.
kindly share if you know any other school do not accept P1 boy applies P1.

回覆:細B如讀官小小一, 可以再考SPB, SPCC, DBSPD & YW 小一嗎

YW校長曾經係簡介會講過,细B讀多一年,遲一年至考啦!又唔俾p1 repeat, 即係要係kg repeat 定。

引用:YW校長曾經係簡介會講過,细B讀多一年,遲

原帖由 calbee6 於 13-11-18 發表
YW校長曾經係簡介會講過,细B讀多一年,遲一年至考啦!又唔俾p1 repeat, 即係要係kg repeat 定。

...
如果只為考丫w好冒險啫……如果大B考吾到咪浪費一年$同時間?

SPCC 和 DBSPD 都可以
SPB 唔知

感謝大家的分享, 現在搵學校真是困難, 尤其細B

引用:感謝大家的分享,+現在搵學校真是困難,+尤

原帖由 6321 於 13-11-19 發表
感謝大家的分享, 現在搵學校真是困難, 尤其細B
正面D諗,細B仲多一年機會

evaken    發表於 13-11-22 14:44