用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日民x面試不吐不快
樓主: laikaka
go

今日民x面試不吐不快  

回覆:今日民x面試不吐不快

我無報,聽到咁覺得,大人唔借都小算小朋友咁細都唔肯包容,都唔方有愛心有耐性得去邊,我見佢今年得番一日交表已經唔報囉,打電話去問嘢態度又傲慢,唔通真係門高狗惡?

入到課室等候既時候,
見到同組小朋友借廁所,係成功的,

佢未入到校門之前,都係被拒絕。

咁我好好彩了,我喺二樓in, in完反而係我急因為我係大肚媽媽成日搵toilet ,個老師叫我大人要去對面林百欣樓,之後我行倒過去又搵唔倒,咁啱有個net 行過仲問有咩野幫倒我之後再帶埋我去。

不知所謂,俾我會即刻走去同個校長投訴,揮袖離開,車,咁既學校,「蟻」我都唔俾個小朋友去讀! 我建議你向傳媒報料,等社會知道呢D所謂名校對小朋友幾有「愛心」

民生自身都做不到我為人人,又如何教導小朋友做到呢? 身為出名的龍校報名程序不但沒有與時並進,也沒有同理心體恤家長,要大家在門口日曬苦侯二小時才能交表實在不太人道! 可能學校專長是教導小朋友人人為我。

引用:咁我好好彩了,我喺二樓in,+in完反而係我急

原帖由 beautylion 於 13-11-17 發表
咁我好好彩了,我喺二樓in, in完反而係我急因為我係大肚媽媽成日搵toilet ,個老師叫我大人要去對面林百欣 ...
Me2,可能我都係大肚,我急佢哋有比我去toilet,個童軍仲教我點去。

引用:入到課室等候既時候,見到同組小朋友借廁所

原帖由 lilyrico 於 13-11-17 發表
入到課室等候既時候,
好心啦,如果你入到去就肯借就講清楚唔使等d家長咁徬徨。我真係見識少,未見過d咁嘅學校。我諗如果係我,我唔in啦,即係離開帶個女去weewee。

引用:正常人都唔會咁做啦,+何況係一個教育工作者

引用:曾經有post話間學校啲老師有愛心,而家先知

引用:呢間雖然係龍校,但好多做老師嘅朋友一聽到

太過分了,等也不緊要,好多學校都要等,但無理由不比人去廁所!

引用:入到課室等候既時候,見到同組小朋友借廁所

原帖由 lilyrico 於 13-11-17 發表
入到課室等候既時候,
我同你唸法一樣,相信樓主應該係未入學校內,所以借toilet被拒,學校咁樣又唔係錯得晒,因為未夠鐘in既又真係唔可以入去,家長有責任排隊前先同小朋友vv同埋飲少d飲品,再唔係著定片先,但如果入左學校,學校係比你去既。

無論是否到了interview 時間,如屬實,學校真是一點compassion也沒有,很同情樓主的經歷。細個會考到民生試場都可以會廁所,真不明白為何學校連自己面試的學生都不可以借。(俾得人in,分分鐘會成為學生,為何要那麼固執不給個方便?)那兒要要到外借廁所真係好慘,要行好遠...

In嗰日我唔清楚,交表嗰日我都有借廁所,個職員仲好仔細教我點行,亦見到有人排排下去廁所,之後佢搵唔返自己排邊,職員都俾佢插返隊。。。

唔鐘意立即離開就可以,因為未入校園唔借廁所而咁快幫你做到決定,未嘗唔係好事,幫你慳左好多XX vs YY的時間。

但呢幾日見到D post,覺得有D有心人在做緊嘢。好多家長都心裡有數。

講返正題,未夠鐘入校園,我會在去到之前幫小朋友搞掂大小2便,為求保險用埋片。

micmiccheng 發表於 13-11-17 00:13
人人為我,我為人人

今日好趕咁in完,感覺唔好,趕住不停問,呢個咩字,呢個咩字,呢個呢…. ...
睇完笑左出來 , 好反映真實情況

一間冇愛心的學校!

引用:一間冇愛心的學校! +

原帖由 ha.haa 於 13-11-17 發表
一間冇愛心的學校!
枉為幼稚園,究竟知唔知何為愛心?!

引用:Quote:原帖由+lilyrico+於+13-11-17+發表入

原帖由 dd0412 於 13-11-17 發表
好心啦,如果你入到去就肯借就講清楚唔使等d家長咁徬徨。我真係見識少,未見過d咁嘅學校。我諗如果係我,我 ...
我當時有再問,如果入到學校面試啦!可否借廁所一用,個童軍都講任何情況下都唔會借個廁所俾我們,仲叫我去問人點去附近公園借廁所啦!

回覆:manyjennifer 的帖子

我個case同你唔同,係出面排隊時被reject嘅,入到去係可以借,但critical timing 已過,之後再借比我都冇用。Anyway,我只係好不滿學校呢個安排,所以想同大家分享下,並不是想造謠,因為根本係事實。間學校好唔好,大家會否選讀,絕對唔會因為佢安排得唔好,interview 內容刻板而改變。希望大家唔好用陰謀論嘅角度去睇呢件事啦....world peace

kufubaby    發表於 13-11-20 22:31