用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!
樓主: scytsin
go

joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!   [複製鏈接]

回覆 kaka-bb 的帖子

我都想知....

回覆 hedhed 的帖子

Thanks..咁真係要諗過收都未必諗..要等到K3先有Chinese

想問呢間N班係咪可以直升K1 ??

回覆:RMC0101 的帖子

面試時我問老師teacher david 佢話pn每天有40分鐘普通話課,其餘全英教學,k班普通話堂時間會再長d

OH,真的太少中文,咁我要諗下星期六去唔去IN

回覆 choichoi410 的帖子

Mandarin 都OK gei..但learn Traditional or Simplifed Chinese? 如果簡體字...就no la...

回覆:joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!

我仔仔讀緊 Fo Tan Joyful PN, 英普授課時間各1.5小時。中文教授繁體字,所以大家毌須擔心。Joyful是一間好學校,由於小班教學(2位老師1位助教, 約15~20人一班), 老師非常了解小朋友需要,亦很有耐心和家長溝通。每月有自理小報告update, 每星期伴讀等。坦白講,最初對新學校認識不多,純粹因為地點而入讀,現在見小朋友進步,都幾開心。

回覆:joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!

補充,中文都教到小朋友,人月囗………PN jar.  So I am happy with the school.

引用:我仔仔讀緊+Fo+Tan+Joyful+PN,+英普授課時

原帖由 Aadenmama 於 13-11-20 發表
我仔仔讀緊 Fo Tan Joyful PN, 英普授課時間各1.5小時。中文教授繁體字,所以大家毌須擔心。Joyful是一間好 ...
老師對小朋友是全英,除咗上普通話?

回覆:Jodie2013 的帖子

Net teacher, so all in English except PTH time. They have a tutor who is Cantonese speaking in each class.

引用:Net+teacher,+so+all+in+English+except+PT

Net teacher, so all in English except PTH time. They have a tutor who is Cantonese speaking in each  ...
Thank you so much! Your information is really helpful!

引用:我仔仔讀緊+Fo+Tan+Joyful+PN,+英普授課時

我仔仔讀緊 Fo Tan Joyful PN, 英普授課時間各1.5小時。中文教授繁體字,所以大家毌須擔心。Joyful是一間好 ...
知唔知k2, k3有冇默書測驗嗰D?擔心升主流小學函接問題

回覆 Aadenmama 的帖子

唔好意思我想問下Fo Tan school升邊D primary schools吖? 閒學校好新,有呢方面records未吖?

爸爸媽媽英文麻麻地同學校老師溝通會唔會有問題?

回覆:stevnico 的帖子

實不相瞞,我c6都擔心升小問題,因為Joyful呢方面係未有record。Fo Tan 亦未有K2K3, 所以點同小學課程配合我都有疑惑。但我仍然覺得學校幾好,因為就我所見學校課程不俗,PN用緊oxford套英文書,亦會有適量功課,加上老師好有耐性愛心(對於細b尤其重要), 所以都值得考慮。

回覆:jhorizons 的帖子

父母如果英文唔太流暢,佢地有個tutor幫手,你亦可直接同tutor溝通,ok gar!

回覆 Aadenmama 的帖子

知唔知第一批K3畢業會係邊年吖?

引用:Quote:原帖由+Baby_Ue+於+13-11-17+發表我

原帖由 hedhed 於 13-11-17 發表
你小朋友幾大?邊間in?聽聞邊個老師in,如果收左就係果位老師做class teacher.

...
咁樣IN普通話老師咪會係普通話老師做班主任

請問你囝囝係大B定細B?

引用:Quote:原帖由+hedhed+於+13-11-17+發表你小

原帖由 JamBBoy 於 13-11-21 發表
咁樣IN普通話老師咪會係普通話老師做班主任
算啦!forget it.... 因為我係睇bk舊post得回來嘅資料,不能作準。

‹ 上一主題|下一主題