用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南(富榮) vs 明我
go

迦南(富榮) vs 明我 [複製鏈接]

本身囝囝讀緊迦南,依家有明我offer, 其實兩間學校邊間好啲?

0    0    0    0

引用:本身囝囝讀緊迦南,依家有明我offer,+其實

原帖由 cherrry 於 13-11-15 發表
本身囝囝讀緊迦南,依家有明我offer, 其實兩間學校邊間好啲?
唔好意思插下咀,富榮好唔好?我報左等result中,謝謝!

引用:Quote:原帖由+cherrry+於+13-11-15+發表本

原帖由 bebe0925 於 13-11-15 發表
唔好意思插下咀,富榮好唔好?我報左等result中,謝謝!
都ok, 不過老師唔會好主動打比家長,k1冇學卷,諗緊值唔值

引用:Quote:原帖由+bebe0925+於+13-11-15+發表唔

都ok, 不過老師唔會好主動打比家長,k1冇學卷,諗緊值唔值
thx

回復 cherrry 的帖子

你好呀, Cherrry 你是讀開迦南N班, 你知唔知多唔多人選擇直升K呀, 有幾多位放返出來比我地今年IN K的人呀? 學校是否已問過你地, 是否好多人都會HOLD 住K班, 然後再有好OFFER先, 再決定呢?

另你問迦南好OR 明我好, 如比我選, 我選迦南 (當然你唔介意比多D錢返學), 因人地有NET 老師, 新移民又無咁多, 老師都後生D, 有朝氣D。 雖然我都想你放返個位出來比我, 因為我地等緊RESULT。

引用:回復+cherrry+的帖子 你好呀,+Cherrry+你

原帖由 elainetong616 於 13-11-15 發表

你好呀, Cherrry 你是讀開迦南N班, 你知唔知多唔多人選擇直升K呀, 有幾多位放返出來 ...
明我有好多新移民嗎?我唔知多唔多人留係原校,不過我相信啲人一定hold住個位先

我當日面試都見到, 聽到佢地的口音, 有些更說普通話。

引用:回復+cherrry+的帖子 你好呀,+Cherrry+你

原帖由 elainetong616 於 13-11-15 發表

你好呀, Cherrry 你是讀開迦南N班, 你知唔知多唔多人選擇直升K呀, 有幾多位放返出來 ...
我係上年n既家長 今年去左第二度讀k1 我地班around30人!我估2/3 走左!有d走去學卷 有d去好d嘅學校! 所以k1都好多位!但我想講 呢間都好多新移民 老師都唔係後生! 唔算好有熱誠!但佢d net teacher 幾好的 唔知有無轉人!

引用:Quote:原帖由+elainetong616+於+13-11-15+

原帖由 breadbb 於 13-11-15 發表
我係上年n既家長 今年去左第二度讀k1 我地班around30人!我估2/3 走左!有d走去學卷 有d去好d嘅學校! 所以k ...
老師唔算好有熱誠,我都覺!

回復 breadbb 的帖子

不過收佐我先算啦, 如收我就要再考慮考慮, 因我已有德信下午OFFER, 又有學券, 校舍又大, 但我想多些NET 老師啫, 同埋迦南又好似出名D。  

引用:Quote:原帖由+breadbb+於+13-11-15+發表我

老師唔算好有熱誠,我都覺!
真係好無熱誠 企門口嗰d淨係掛住傾⼂⼀⼀⼀⼁乛⼀⼀⼀⼁

迦南唔抵在無學卷價錢拍得住KLT果D 但無學卷相反程度又深D
上小一時無咁難囉 ...
我大女都係迦南畢業 , 但佢而家無左學卷所以細女未必跟 .. 讀唔起

引用:迦南唔抵在無學卷價錢拍得住KLT果D+但無學

原帖由 小露比* 於 13-11-15 發表
迦南唔抵在無學卷價錢拍得住KLT果D 但無學卷相反程度又深D
上小一時無咁難囉 ...
我大女都係迦南畢業 , 但 ...
請問是否富榮迦南?我bb現在是明我唔收,富榮迦南收,請問你覺得富榮迦南老師如何?課程深嗎?

chrischo2002 發表於 13-11-15 22:22
請問是否富榮迦南?我bb現在是明我唔收,富榮迦南收,請問你覺得富榮迦南老師如何?課程深嗎?

...
係呀 .. 老師其實都好nice 好用心 ,, 但佢地唔會主動同你講小朋友情況 , 不過你可以問佢 佢會講返比你知囉 ...而家無左學卷 , 係好貴但係相對課程深左 , 上小一唔算好辛苦 ,

引用:Quote:chrischo2002+發表於+13-11-15+22:22

原帖由 小露比* 於 13-11-15 發表
係呀 .. 老師其實都好nice 好用心 ,, 但佢地唔會主動同你講小朋友情況 , 不過你可以問佢 佢會講返比你知囉  ...
請問你知學費是多少?

chrischo2002 發表於 13-11-15 23:27
請問你知學費是多少?
之前聽就2750但好似又加左29xx

引用:Quote:chrischo2002+發表於+13-11-15+23:27

原帖由 小露比* 於 13-11-16 發表
之前聽就2750但好似又加左29xx
想問下你決定幫囡囡選邊間?

chrischo2002 發表於 13-11-16 09:17
想問下你決定幫囡囡選邊間?
明我WAITING ...迦南AM OFFER
德貞AM OFFER...
應該揀德貞 , 最多出去學英文補下 ..

引用:Quote:chrischo2002+發表於+13-11-16+09:17

原帖由 小露比* 於 13-11-16 發表
明我WAITING ...迦南AM OFFER
德貞AM OFFER...
應該揀德貞 , 最多出去學英文補下 ..
德貞不是仲好嗎? 請問你大囡讀完迦南,你覺得英文如何?我意思係德貞你說要再學英文,咁迦南又會不需要嗎?謝謝回覆!

chrischo2002 發表於 13-11-16 12:37
德貞不是仲好嗎? 請問你大囡讀完迦南,你覺得英文如何?我意思係德貞你說要再學英文,咁迦南又會不需要嗎 ...
因為德貞英文比較淺 ,,, 迦南深D , 可能兩樣都需要出去學 , 不過呢D都係到時睇情況我大女英文其實普通 , 因我無同佢KEEP溫 ... 我女唔谷得 ...
‹ 上一主題|下一主題