用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 綠楊幼稚園 荃灣綠楊是否愛心學校呢?
樓主: CherryBun
go

荃灣綠楊是否愛心學校呢? [複製鏈接]

回覆:conniew117 的帖子

K1 3300

Mrs_Mo 發表於 14-2-21 18:18
請問覺得綠楊如何?
幾好,我小朋友係都另一間PN轉過黎讀K。

老師好用心幫忙適應。

一路老師都好好。除左會提醒溫書,小至有一日,小朋友係課堂成日卒眼,老師都whatsapp我叫我留意可能小朋友眼睛吾舒服要看醫生。

引用:Quote:Mrs_Mo+發表於+14-2-21+18:18+請問覺

原帖由 gemiling 於 14-07-28 發表
幾好,我小朋友係都另一間PN轉過黎讀K。

老師好用心幫忙適應。
乜老師會比電話家長的嗎?
係個別老師比定係個個老師都會比手提號碼家長?

yl88 發表於 14-8-5 22:16

...
個別老師挂。 主要係whatsapp, 開始係因爲有一次女女有d吾舒服定跌掉,老師打我電話搵五到我就whatsapp我講聲。

引用:Quote:yl88+發表於+14-8-5+22:16+乜老師會

原帖由 gemiling 於 14-08-06 發表
個別老師挂。 主要係whatsapp, 開始係因爲有一次女女有d吾舒服定跌掉,老師打我電話搵五到我就whatsapp我 ...
oic

引用:Quote:原帖由+gemiling+於+14-07-28+發表幾

原帖由 yl88 於 14-08-05 發表

...
上次安排家長會果日我地去旅行,我留左張memo喺回條度,叫老师call我再约,之前有朝7點儿老师打比我约時间,之后請病假我都係whatapps佢!所以手提应唔係个个比,有需要時用!

回覆:kansas1024 的帖子

綠楊k1 30%用英文教,k2 50%用教,k370%用英文教,包括PE都係由net teacher 教,k1開始已經有考試,學術性學校,特別如果你想小朋友英文好綠楊就真係荃灣區算係最好!

引用:仔仔今年K3.+喺綠楊讀書讀得好開心.+K3老師

原帖由 hugger 於 14-06-24 發表
仔仔今年K3. 喺綠楊讀書讀得好開心. K3老師感覺上冇K2咁上心,不過大致上都ok. 其他班既老師亦知我仔仔咩名, ...
其實K3寫日記係好事,因為我個女而家小二,明顯幫助到作文。佢地會知乜野句子通順,同埋識詞語較多

‹ 上一主題|下一主題