用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 綠楊幼稚園 荃灣綠楊是否愛心學校呢?
樓主: CherryBun
go

荃灣綠楊是否愛心學校呢? [複製鏈接]

回覆:荃灣綠楊是否愛心學校呢?

引用:My+girl+study+in+pm+pn+now+,+she+is+so+h

原帖由 monsterying 於 13-11-14 發表
My girl study in pm pn now , she is so happy and always back home tell me what she learn at school , ...
想問下去年pn出result有無提早?定真係準時出?

引用:Quote:原帖由+monsterying+於+13-11-14+發

原帖由 conniew117 於 14-01-03 發表
想問下去年pn出result有無提早?定真係準時出?
我都想知…唔想日日望信箱…心掛掛…thx!

回覆:conniew117 的帖子

回覆:Ellie12151014 的帖子

sorry,,,,近排少左上黎。
之所以15/16, 就好似如題, 如果唔係愛心學校, 我怕小朋友會變得無自信。 我聽聞過學校k2會有留班, 叫退學情況。 又話會把成績差小朋友既名貼出黎。 佢又無簡介會, 只係睇website先知佢教學係點。 我試過打去問教學資料, 聽電話果個竟然問我係邊間報館。 我話係家長, 佢叫我留低電話再覆。 好多學校都係無簡介會, 但真係未試過電話唔係即刻答。
可能有人覺得你咁多concern就咪鬼讀, 但因為佢有咁多net, 所以先考慮想讀。 依家得佢同荃灣迦南二選一

回覆:CherryBun 的帖子

引用:當然會讀K1, 我覺得老師們真的很有愛心而

原帖由 macrossc 於 14-01-01 發表
當然會讀K1,
我覺得老師們真的很有愛心而且教導我小女得很好,有些我也沒有察覺的事情她們也會提我。英文 ...
請問net 是不是班主任? 一星期有幾多時間是net 教英文?

回覆:CherryBun 的帖子

而。。。我都有試過打去問資料, 但聽電話個個小姐好似介心好重, 我問既問題, 佢話要校長親自答我。 搞到我而家都吾知點, 好似真係好神秘咁, 但見返學既小朋友又的確係好乖。。。。我仲係15 16

回覆:Mrs_Mo 的帖子

係囉, 好似攪到咁神秘。 係bk, 感覺k班無咩用家分享

我小朋友由n班已在綠楊讀,佢現在讀k1,已有評估週……好似小測驗咁,
課程係深,同我大仔幼稚園(在九龍塘)課程差不多,但我細女讀得好開心

ptm 發表於 14-1-14 22:30
我小朋友由n班已在綠楊讀,佢現在讀k1,已有評估週……好似小測驗咁,
課程係深,同我大仔幼稚園(在九龍塘) ...
我個仔係插班左兩個幾月, 所以今次係第一次評估, 我覺得有壓力囉, 老師叫我地買本簡單既書教小朋友講故仔, 因為有假期所以都練習到, 但上星期尾放學時, 老師又話要同佢溫習多D, 原來小朋友唔識做測驗, 我真係覺得K1要明問題幾深囉! 雖然佢番學都幾開心!

回覆:cattz288 的帖子

咁你地仲有無讀英文普通話咁呢? 同埋佢雜費又幾錢呢? 多唔多其他收費?

ptm 發表於 14-1-14 22:30
課程係深,同我大仔幼稚園(在九龍塘) ...
請問N班學費幾錢?

引用:咁你地仲有無讀英文普通話咁呢?+同埋佢雜

原帖由 CherryBun 於 14-01-15 發表
咁你地仲有無讀英文普通話咁呢? 同埋佢雜費又幾錢呢? 多唔多其他收費?

...
雜费$3600/半年,無其他!

引用:Quote:ptm+發表於+14-1-14+22:30+我小朋友

原帖由 ruby1985 於 14-01-17 發表
請問N班學費幾錢?
$3700

引用:Quote:原帖由+CherryBun+於+14-01-15+發表

原帖由 cattz288 於 14-01-17 發表
雜费$3600/半年,無其他!
咁佢有咁多net算平了

回覆:cattz288 的帖子

請問宜家K1學費每個月多少?

請問綠陽教的學生學那種英文拼音? 另外學校著重與家長的溝通嗎? 學生多唱遊、玩耍和從遊戲中學習的時間嗎?

bbjuly 發表於 14-1-18 23:54
請問宜家K1學費每個月多少?
3000 x 12

little_icy1 發表於 14-1-19 00:12
請問綠陽教的學生學那種英文拼音? 另外學校著重與家長的溝通嗎? 學生多唱遊、玩耍和從遊戲中學習的時間嗎? ...
用緊呢款http://www.mels.hk/products_phonics.asp
主要用手冊黎溝通同接送時間講兩句!

yes 遊戲中學習, K1每日有一樣簡單功課, FRI多一兩樣
‹ 上一主題|下一主題