用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 綠楊幼稚園 荃灣綠楊是否愛心學校呢?
go

荃灣綠楊是否愛心學校呢?

如題, 有就讀家長可以分享下嗎?

引用:如題,+有就讀家長可以分享下嗎? +

原帖由 CherryBun 於 13-11-14 發表
如題, 有就讀家長可以分享下嗎?
唔係

回覆:荃灣綠楊是否愛心學校呢?

可否再分享多啲關於綠楊?宜家15/16,唔知好冇註冊,謝謝!

你有冇其他offer先?佢喺荃灣區幾出名,有net, 至於愛心呢點係好主觀,我朋友個女讀緊pn, 返學都開心嘅。

我都係15/16, 收左pm, 就係聽聞佢無咩愛心, 怕阿仔讀得唔開心。 如果學術上, 英文普通話okay嗎?

仲有領佈am, 綠楊都係am, 兩間好唔同嘅學校,都唔知邊間好,可以俾啲意見嗎?

引用:My+girl+study+in+pm+pn+now+,+she+is+so+h

原帖由 monsterying 於 13-11-14 發表
My girl study in pm pn now , she is so happy and always back home tell me what she learn at school , ...
seem studying PN ...not guarantee a seat for K1

回覆:kansas1024 的帖子

我估綠楊會好過領報, 但領報有學卷,綠楊無, 好多家長都會考慮埋呢個因素,包括我。。。

借問聲你地果日有無排綠楊通宵呀?

我冇呀,4:45pm去到,唔駛排隊

Yes, my girl study N in there last year and her teachers are good. she loves the school.  But frankly, some teacher better and some teacher less good. So it depends on your luck if you can meet those top one.  Overall, should be ok.

so far so good 呀, 唔係傳聞咁!

唔該晒咁多位嘅回覆,我諗我都會俾小朋友讀綠楊。
請問仲有冇讀緊K1-K3嘅家長可以再分享一下?例如功課,程度,外語,升小等等,謝謝

我個女都讀緊PN, 老師一般有愛心, 但無可否認, 佢哋D程度係深, 已經有教ABC, 123. 又有NET同普通話老師, 但係都真係幾貴, $3700/月 X 12再加半年$4XXX雜費, 真係九龍塘價....

回覆:joannec05 的帖子

我個小朋友讀綠楊pn,見佢吾多中意返學,傾計後覺得佢係因為吾中意其中一個老師;我去見老師時都覺得嗰個老師對我個小朋友頗冷淡,可能係我個小朋友太吾聼話,但作為老師咁嘅態度令我幾驚訝

睇你想比小朋友什麼 ! 如果是注重學術多一點一定是綠楊, 如果是註重品德多點就領, 綠楊課程是深好多的 ! 

我女讀緊PN,日日返學也喊(唔關學校事),學校很好地每日有專人陪佢,等佢平靜完才帶佢回班房,班主任也很好同我相量對策,她還安慰我不要氣餒