用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 received York letter
go

received York letter

Ask for my son and parents to attend playgroup on 23/11, also need to pay tuition fee $660 on that day, anyone got it too?

回覆:received York letter

請問係咪明年K1? 即係你已經喺上星期去完workshop 跟住今日收到信叫你11/23帶埋小朋友一齊參加個playgroup兼交埋留位費$660?

引用:請問係咪明年K1?+即係你已經喺上星期去完wo

原帖由 tc080628 於 13-11-13 發表
請問係咪明年K1? 即係你已經喺上星期去完workshop 跟住今日收到信叫你11/23帶埋小朋友一齊參加個playgroup ...
係呀

引用:唉……我收到22/11星期五平日,如果沒空出

原帖由 Hannah630 於 13-11-13 發表
唉……我收到22/11星期五平日,如果沒空出席playgroup 只去交留位費可以嗎?! ...
應該可以,但要將回條同支票喺嗰日一齊簽交

最遲幾時要交留位費?

我都收到了,係咪一定要in person交?

引用:我都收到了,係咪一定要in+person交? +

原帖由 AJH 於 13-11-13 發表
我都收到了,係咪一定要in person交?
我覺得係

請問你們係幾號interview的?thx!

我都收到呀,22/11又要請假,如果係23/11會好好多囉,淨係11月巳經請咗兩日

我有d唔明, 到底係咪要在23/11(信上指定日期), 要親身都交留位費$660 cheque +當日參加體驗營??咁那張回條和同意書係幾時要交??23/11那日交??還是要依家盡快寄??

引用:我有d唔明,+到底係咪要在23/11(信上指定日

原帖由 kwokbobo 於 13-11-14 發表
我有d唔明, 到底係咪要在23/11(信上指定日期), 要親身都交留位費$660 cheque +當日參加體驗營??咁那張回條 ...
應該係當日一齊交,如果唔想pg 都無問題,但都要當日去交錢及回條

我係22/11, 主流班,各位係乜野班呀?

唉,我係22/11國際班,我book 好哂機票酒店全家去旅行,就係個日朝早出發,又要打電話去問la…希望可以之前交都得啦

我地係國際班,只說要我地將留位費張票寄回去?無話要pg?

我地都收到,22/11。
唔知大家有冇同感,其實我真係唔太喜歡學校成日彈封信黎叫人下星期閒日去workshop/ playgroup/交錢,仲要講明如果唔出席就放你個位俾其他人.... 上次家長workshop係咁,今次playgroup+交錢又係咁,次次都閒日office hr, "恐嚇"放左我個位。不過我地未有其他offer, 冇辦法

請問play group 係幾點?

回覆:littlefly 的帖子

同意!雖然我係覺得間學校真係ok , 英文教出黎有保證,而且我唔覺得佢係特別commerical, 依家又未開始讀佢學校,但又要去workshop又要去playgroup,仲要平日,咁唔去當放棄……咁好多父母兩個都要返工,下下請假咩,邊有咁多假,而且今個星期收信,下星期就要出席,好急law!!

littlefly 發表於 13-11-14 10:32
我地都收到,22/11。
唔知大家有冇同感,其實我真係唔太喜歡學校成日彈封信黎叫人下星期閒日去workshop/ pl ...

十分同意, 家長會, workshop, 又playgroup真係下下都閒日, 今個月巳經搞兩次, 真係太密同埋要平日真係唔係咁好, 同老闆請假都請到覺得唔好意思

I will give up York la....cannot take leave again in this month la!!!!!

回復 lau47 的帖子

did you have another offer?