用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問PROFOLIO 是否要彩色影印呢?
go

請問PROFOLIO 是否要彩色影印呢?

請問大家整小朋友的PROFOLIO, 是否要彩色影印所有CERT呢?

我是用黑白的, 封面用咗彩色, 不過校務處職員直接把封面放在了最底下
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

因為有好多限住幾張紙, 所以我無整封面呀!

回覆:請問PROFOLIO 是否要彩色影印呢

唔使!其實只有成績表最重要

回覆:請問PROFOLIO 是否要彩色影印呢

黑白,簡潔整齊便可。

黑白.  寫字樓式信件專業為佳.
個人覺得不要生活照片或畫畫/公仔作封面或點綴.  

我覺得用彩色好。 花點時間弄好一點,絕對是值得的。 那麼多申請,大家質素多差不多,一份可以表現小朋友特質的Portfolio,可以增加面試的機會呢。

回覆:moniquechoy 的帖子

黑白整齊便可,有些學不會全收的

我已經整左, 黑白影印ONLY, 不過獎牌就彩色打印, 因為如果唔係, 就睇唔清楚那些金, 銀, 銅!

vincher  也是好建議呀!我同意主要黑白!  發表於 13-12-1 15:05