用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德信同德貞都收到am offer.大家會點㨂。
go

德信同德貞都收到am offer.大家會點㨂。

如題。兩間都著重德育。程度應該德貞教深。其他版面家長都提到翻德貞好開心。而德幼可升德小,德貞就無德小。心大心細,想睇大家有咩意見。

回覆:cranberries1357 的帖子

男德信,女德負sure

回覆:德信同德貞都收到am offer.大家會點㨂。

我個都係仔,會揀德信,放棄德貞。

回復 cranberries1357 的帖子

今日見到街坊個女讀德貞K3,問下她間學校好唔好。她表示課程較淺,着重自理及社交訓練,學術方面不是谷的。德信我就不知道,用家可再分享。

女仔唔一定要揀德貞:
1:德貞無咗小一了,亦將不設小學部
2:德貞小學係男女校,中學係b2~3的女校

引用:女仔唔一定要揀德貞: 1:德貞無咗小一了,

引用:Quote:原帖由+jason1978+於+13-11-13+發表

原帖由 carminema 於 13-11-13 發表
請問德信中學係band幾?thanks

謝謝大家寶貴意見。而我暫時心水其實偏向德貞。仍然努力中比較兩者間。睇翻師資及學術方面,德貞較優。但德信日后升中校網則較有優勢。因個人偏好該區校網。德信仔應會出乖孩子多啲(個人感覺),因無咁多強國人。但實際社會就好似德貞咁,好壞參半,故好難取捨。因品行應自細培養,學曳左怕好難執。

選德信,德貞課程太淺完全跟唔上小學