用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 KCIS K1 INTERVIEW
樓主: hehawendy
go

KCIS K1 INTERVIEW [複製鏈接]

回覆:hehawendy 的帖子

之前11月已經in咗一輪.佢地係優先收先.跟住就in我地.放鬆點

是呀,有些事急也急不來,距離一月底還有一個多月,唔通每天都擔心住呢件事咩,不如好好過聖誕﹗

回覆:muimuimao 的帖子

any pp tomorrow take interview? i will attend on 9:45.

回覆:小書89000 的帖子

in  成點呀? bb 開心嘛

爸爸超级緊張,早一個鍾已经到 ,呀囡當然係等到好悶啦!呀囡都係好似平時咁啦!唔系好鐘意講野

我IN 完都係覺得...就算自己超中意間學校...但阿仔去到都係平時咁...~
完成之後...又係覺得...祝自己好運啦....

醒目開學勳章

其實平常心啦
我女IN個時係抱住TRY下既心情
仲要答廣東話...爸爸答YES/NO
後來都收.....不過個時無REJECT LETTER......
可能以家變左了

回覆:crystalpui 的帖子

真係變左。。。。anita 確實話有出reject letter

話時話學校條長命斜好恐怖.行死人

唔....我個仔0個日跑上去, 好興奮咁.....(我仲心諗...希望佢鐘意呢間學校!!))
不過....如果有得讀, 都係搭校車架啦....所以....冇咩所謂丫..!! ^^

醒目開學勳章

小書89000 發表於 13-12-13 10:48
話時話學校條長命斜好恐怖.行死人
是的
我以家日日行送亞女返學
因為F線成日遲到...
亞女唔開心....只有日日送....我唔係行長命斜個邊
我行長樓梯...仲辛苦
(仲要我以家有狙7個月......咁行法, 生得好快)

FYR, 因為斜路好多私家車會送返學
而學校個條係單程路
校車要等好耐先入到學校
F線往往都係最遲返到的

回覆:crystalpui 的帖子

oh...真係好難想像私家車點掉頭。。點解,。。唔係比校車入左先?

hihi all mum want to go kcis: just asked anita. if you got the reject letter by mail within one week (after interview), that mean your bb is fail for the interview.
if your bb can pass, you will get a phone before chinese new year.
not all the bb can get the interview. now, the number are going to 2xx. others mum mum still need to wait for the interview if still have space available.

so hehewendy 唔洗擔心啦!恭喜定你先呀

哈哈。。多謝你宣佈。。我搬過屋。。有通知anita 轉地址。。但。。好怕呢封信寄失左。。自己開心錯左

但。。。冇reject..都唔表示收架嘛。。

無信就收架啦!

咁咪即要reject 一半人?

其實。。200幾人。。Reject 一部分。。收得90幾。。即係。。有一部分要waiting.... 真。。一關又一關。。。

唔好成日比問題自己諗啦!放鬆㸃啦!好多人報好多間學校架。

‹ 上一主題|下一主題