用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信幼稚園 2014 - 15 德信幼稚園k1揮手區
樓主: Rabe1013
go

2014 - 15 德信幼稚園k1揮手區   [複製鏈接]

mammyleung 發表於 13-11-19 14:46
班主話K1有net, 一星期一次,叫Ms Amanda 期他時段班主任教。
另外如St Catherine , 根德園一線老牌幼稚園 ...

原來k1 都有NET! 太好了!
請問你, 每一堂NET 時段有多少呢?

我先生的睇法,
跟你好相似啊!
他也認為年長老師才有豐富經驗,
尤其對待我家 "坐唔定" 的小兒!
留守多年的老師才可靠!

年青的,
可能本身仍未為人父母的話,
談何心得?!

回覆:mammyleung 的帖子

都明白家長各有所好,但最重要喜歡這間學校,相信學校,家長才會放心!

為加快開立新户口,請各媽媽幫手在電腦kingdom 左下角"聯絡管理員", 提出討論區管理,表達我們家長的熱切訴求。

煩請管理員處理"德信幼稚園"申請學校專屬討論區, 好讓各家長可以有專屬地方討論。感謝!

"德信幼稚園"學校專屬討論區申請:
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ;extra=#pid37551808

我小朋友係女仔,收左PM,德小係男校,
無得上德小,咁啲女仔既命運係點?
係咪好大機會聖瑪利收?

引用:德幼係咪唔算happy+school?雖知注重德育,+

原帖由 godbless12 於 13-11-19 發表
德幼係咪唔算happy school?雖知注重德育, 老師比較嚴嗎?我仔都係坐唔定!我見老師比較成熟,怕老師太嚴 我 ...
我囝囝從是來回跑及自轉第一名,Playgroup 無從沒坐定過1分鐘。但上了德信後,同老師傾開,他改善了,坐定了。我也發現在家無自轉,少了來回跑,也可以坐定完成每日功課。早兩日,還自發性自己要求做功課先。我好感謝老師的功勞!

回覆:2014 - 15 德信幼稚園k1揮手區

如有興趣join to 德信Facebook, pls pm me.

引用:如有興趣join+to+德信Facebook,+pls+pm+me.

原帖由 mammyleung 於 13-11-20 發表
如有興趣join to 德信Facebook, pls pm me.
已pm你,麻煩add我!

德信facebook, May i join it? Can't pm you after new iOS updated.  my email address: [email protected]

引用:Quote:原帖由+mammyleung+於+13-11-20+發表

原帖由 豬肥腩 於 13-11-21 發表
已pm你,麻煩add我!
Done. Please check email & click link

引用:Quote:mammyleung+發表於+13-11-20+02:16+

原帖由 godbless12 於 13-11-21 發表
也替你開心你兒子有很好的改善, 他們每天會不會在樓下操場做運動嗎?
有的。做大小肌肉活動,新生briefing 會時會大約講每日學習及活動流程。上學校後,老師更拍下video 讓家長更了解小朋友學校生活。放心!

如大家見我回覆face book 邀請Done. 請Check email 及確認, 有時可能會去了垃圾郵件箱,大家不妨看看。

引用:如大家見我回覆face+book+邀請Done.+請Chec

原帖由 mammyleung 於 13-11-21 發表
如大家見我回覆face book 邀請Done. 請Check email 及確認, 有時可能會去了垃圾郵件箱,大家不妨看看。

...
還有,這各想加入fb 媽媽等待, 因為邀請後,要等德信fb 管理員媽媽批准邀請,才可成功加入。

啱啱交咗留位費8:40 早到都俾我交,睇到幼稚園小朋友排隊上樓梯,應該k1, 老師要小朋友自己扶住扶手行,睇得出他們重視小朋友自理。同時,隔離小學,學生正在做早操,步操,大聲數left right... 聲音都幾大。又有另一班幼稚園小朋友唱梗國語歌,但國語老師唱得比較細聲,聲音比隔離小學學生叫left right 蓋過。

大家住邊度,會搭校車嗎?

聽日先放到假去交, 應該有人放個位出黎, waiting mama 都唔洗太擔心

mammyleung 發表於 13-11-21 04:28
還有,這各想加入fb 媽媽等待, 因為邀請後,要等德信fb 管理員媽媽批准邀請,才可成功加入。

...

mammyleung, 可能我電郵戶口出了問題,
我一直未能加入facebook群組,
可否麻煩多你一次,
我再pm 你, 並提供另一個email address!
唔好意思!
唔該你啊!

引用:啱啱交咗留位費8:40+早到都俾我交,睇到幼

原帖由 cherryho121 於 13-11-21 發表
啱啱交咗留位費8:40 早到都俾我交,睇到幼稚園小朋友排隊上樓梯,應該k1, 老師要小朋友自己扶住扶手行,睇 ...
係呀!老師一開學已講,好多嘢都要小朋友自己做。咁當然,小朋友有需要幫手佢哋都會幫啦!

‹ 上一主題|下一主題