用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信幼稚園 2014 - 15 德信幼稚園k1揮手區
樓主: Rabe1013
go

2014 - 15 德信幼稚園k1揮手區   [複製鏈接]

仔仔6月Bpm OFFER

明我同德信邊間好?

回復 nzmama 的帖子

Very Happy see that 德信幼稚園k1揮手區!

昨天已向bk管理員申請在幼稚一覽加德信幼稚園.
如要申請成功,請各位媽媽多點回覆!
Kingdom 有以下要求:
-該論題須於過去1個月內持續有新回帖
- 每個論題須有不少於5個回帖
- 每個論題之回帖須由不少於3位會員發出

請在以下多討論區d點回覆! thank you!

Appy for new one

學校全名德信幼稚園  Tak Sun Private Kindergarten
地址:九龍柯士甸道103號

地區:佐敦

有關該校之討論連結:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2705464&highlight=%E5%BE%B7%E4%BF%A1

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2707631&highlight=%E5%BE%B7%E4%BF%A1

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2699625&highlight=%E5%BE%B7%E4%BF%A1

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2707871&highlight=%E5%BE%B7%E4%BF%A1

引用:回復+nzmama+的帖子 Very+Happy+see+that+

原帖由 mammyleung 於 13-11-14 發表
回復 nzmama 的帖子

Very Happy see that 德信幼稚園k1揮手區!

多謝mammyleung, 一定支持

請放心, 我差唔多日日都來報到, 因為呢到真係睇到好多資料資訊, 我都希望大家日後多些交流。

interview 完時, 老師俾咗張遊戲小朋友, 唔知大家今個sunday 會唔會學校既open day

引用:interview+完時,+老師俾咗張遊戲小朋友,+唔

hi 各位靚媽, 我女5月b, am offer, 大家d小朋友出年做同學仔喇

引用:LH+嘅style唔係我杯茶。我大女讀SPK,這類

原帖由 nzmama 於 13-11-13 發表
LH 嘅style唔係我杯茶。我大女讀SPK,這類型的學校我們很喜歡。我囝囝仲有其他interview,不過如果只有德信 ...
請問德信小學真的好好嗎?我老公以前係德信小學舊生,但我們住唔近的

引用:我仔仔7月~~PM+OFFER,有其他學校收AM,

原帖由 豬肥腩 於 13-11-13 發表
我仔仔7月~~PM OFFER,
有其他學校收AM,但為了未來大點機會上到德小
我決定讀! ...
K3 後可直近德信小學嗎?定要再in ?

5月男b pm offer, 見有人話可以升德信小學,但係男校,其實係咪
最好讀番傳統男女校較好呢,六年小學都無機會接觸到異性同學,
可能對小朋友身心發展不太好。

我個仔會返上午班啊,住葵涌,校車會到但0700就要上車。
想自組媬姆車,有冇有心人?可PM我!

carminema 發表於 13-11-14 11:02
係喎,我唔見左張飛,唔知有無得補返?請問時間係幾點至幾點?thx
你可以打去學校問下, 嘉年華時間係12:15pm-16:30pm

回覆:2014 - 15 德信幼稚園k1揮手區

大家星期日會唔會去?約埋一齊見面認識吓。

我去呀, 玩完仲可以去公龍公園, 阿仔一定放晒電....

Pm offer, 3月B

yyylui 發表於 13-11-14 12:42
我個仔會返上午班啊,住葵涌,校車會到但0700就要上車。
想自組媬姆車,有冇有心人?可PM我! ...
咁早上校車
我有興趣啊, 已pm 你 ~

12月B, PM OFFER, 大家好!!!
‹ 上一主題|下一主題