用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 想請問2歲排緊S,I位,但仲未有消息,可以讀啲咩? ...
go

[學校] 想請問2歲排緊S,I位,但仲未有消息,可以讀啲咩? [複製鏈接]

請問s位係咪有啲叫暫託服務?點樣先可以讀?

0    0    0    0

回覆:jennyshero 的帖子

如果你的子女是2至6歲,你可以打電話去特殊幼兒中心查詢暫託服務有沒有位,如果有位就可安排時間暫託,但暫託服務只是照顧兒童,並不會安排訓練。

有經濟能力的話,還是一路讀私人訓練,再等政府位吧,因為越細個越快訓練越好……

奇怪,S同I應該唔可以一齊排,你個標題另我有點不解

回覆:rebecca12 的帖子

多謝你的回覆

引用:奇怪,S同I應該唔可以一齊排,你個標題另我

原帖由 TRF北村 於 13-11-10 發表
奇怪,S同I應該唔可以一齊排,你個標題另我有點不解
sorry,應該係e位先岩

引用:如果你的子女是2至6歲,你可以打電話去特殊

原帖由 rebecca12 於 13-11-10 發表
如果你的子女是2至6歲,你可以打電話去特殊幼兒中心查詢暫託服務有沒有位,如果有位就可安排時間暫託,但暫 ...
多謝你的回覆

俾條LINK你, 你可以CLICK入去睇下LAST APPLICATION DATE希望幫你睇下自己幾時入到啦,另外如果S位嘅暫託服務,佢地係唔會有PT, OT OR ST跟進,佢地只係幫你託管BB, 而且係暫託之前要帶同CAC份REPORT去登記左先可以要求暫託

http://www.swd.gov.hk/tc/index/s ... iont/id_crsrehabwa/
‹ 上一主題|下一主題