用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 最難 interview. . .
樓主: C-Line1127
go

最難 interview. . .   [複製鏈接]

引用:呢間已經唔難,我睇一位媽媽的blog.+唔記得

原帖由 cloudwingwing 於 13-11-09 發表
呢間已經唔難,我睇一位媽媽的blog. 唔記得邊間,問小朋友動物的叫聲,又叫小朋友拎例如一支筆,2支筆。我 ...
無錯,仲有d雙重/三重指令,真係死唔死!

引用:Quote:原帖由+rgalc+於+13-11-09+發表樓主

原帖由 dd0412 於 13-11-09 發表
你地d小朋友好叻,我個小朋友唔識,不過好彩地我in左幾間都冇問過英文字母同數字

...
如果叫我小朋友group in 唱歌跳舞反而唔得

回覆:最難 interview. . .

呢間名校簡直無得頂,有乜可能連int 語言都無得簡,睇彩數,佢連自己收埋d咩學生都唔知,最後影響既,咪學校自己囉!

引用:Quote:原帖由+C-Line1127+於+13-11-09+發表

原帖由 藍藍媽 於 13-11-09 發表
我諗你無in st cat.... 如果你有in st cat, 你會知道一間還有一間深
St.Cat 我又覺得ok 喎,佢係考專注力,視覺,聽覺,小肌肉,思考力,聽指令,日常知識,唱歌仔…等等,都好全面!
但完全唔係考學術,我覺得兩歲人仔,考St. Cat 做咁多野,算係比較複雜,但一般小朋友,唔扭計的話,應該做到七八成的!
但民生呢種全考學術的,就是要家長在家已催谷一堆知識,小朋友才能答對的!我覺得,如果我自己都教得佢學術咁叻了,你地學校就唔洗教啦!根本這種考法是要收有家庭學術補底的學生,失了學校辦學的意義!(不喜勿插)
我自己一直覺得順其自然,上到K1,學校自然會教英文字母,數字,圖形,顏色等等!小朋友到時自然會學識!冇必要太細個催谷佢學這些!所以沒有太着意在1.5歲去教佢!

引用:剛剛經歷,史上最難+interview++.+.+. The

原帖由 C-Line1127 於 13-11-09 發表
剛剛經歷,史上最難 interview  . . .

They expected a 2yrs old bb know all the A~Z, 1~0, and all colo ...
其實民生已經叫容易

引用:呢間名校簡直無得頂,有乜可能連int+語言都

原帖由 Doramaymon 於 13-11-09 發表
呢間名校簡直無得頂,有乜可能連int 語言都無得簡,睇彩數,佢連自己收埋d咩學生都唔知,最後影響既,咪學 ...
係我地唔知姐,佢地應該有規矩想收d咩嘅學生嘅!如果唔係都考埋家長啦!

引用:Quote:原帖由+C-Line1127+於+13-11-09+發表

原帖由 webpaupau 於 13-11-09 發表
其實民生已經叫容易
我都覺得易,德寶同青商仲深!
其實樓主係咪唔係民生呢?高主教?

引用:Quote:原帖由+dd0412+於+13-11-09+發表你地

原帖由 cloudwingwing 於 13-11-09 發表
如果叫我小朋友group in 唱歌跳舞反而唔得
唱歌跳舞係我個女嘅強項,不過in嗰幾間都冇考過

引用:剛剛經歷,史上最難+interview++.+.+. The

原帖由 C-Line1127 於 13-11-09 發表
剛剛經歷,史上最難 interview  . . .

They expected a 2yrs old bb know all the A~Z, 1~0, and all colo ...
唔駛清唱同做動作,其實已經唔算難

回覆:xoshan1025 的帖子

高主教唔會考英文字母的

所以 in 完至知咩學校適合自己小朋友,本身屋企唔催谷,就算入咗間名校較學術,就真係大人細路都辛苦

引用:高主教唔會考英文字母的 +

原帖由 abcmilk 於 13-11-09 發表
高主教唔會考英文字母的
thanks

真係愈來愈癲...
IN幼稚園都係2歲左右人仔咋嗎

Tzekiumommy  Agree!!!!  發表於 13-11-10 00:02

民生算好易,但我們好不幸,撞正普通話老師面試,老師要我translate,雖然答哂,但心知冇望。

引用:所以+in+完至知咩學校適合自己小朋友,本身

原帖由 kittyland06 於 13-11-10 發表
所以 in 完至知咩學校適合自己小朋友,本身屋企唔催谷,就算入咗間名校較學術,就真係大人細路都辛苦

...
知道咩先啱自已小朋友

引用:Quote:原帖由+Doramaymon+於+13-11-09+發表

原帖由 xoshan1025 於 13-11-09 發表
係我地唔知姐,佢地應該有規矩想收d咩嘅學生嘅!如果唔係都考埋家長啦!

...
如果學校擺明想收叻學生,無問題,咪識聽廣東話就廣東話int, 聽英文就英文int, 而家都錯晒既,唔識聽英文用英文int, 唔識聽廣東話用廣東話int, 答鬼咩,識都變唔識啦。

引用:民生算好易,但我們好不幸,撞正普通話老師

原帖由 manyjennifer 於 13-11-10 發表
民生算好易,但我們好不幸,撞正普通話老師面試,老師要我translate,雖然答哂,但心知冇望。

...
有幾多個net in?

咁我覺得st cat 難d, 佢有考雙重/三重指令,都要考數數  
我估學校考得呢幾樣,佢都target左係邊類考生係佢對象了

引用:民生算好易,但我們好不幸,撞正普通話老師

原帖由 manyjennifer 於 13-11-10 發表

...
呢d咪就係收唔到叻學生囉,亂黎。

‹ 上一主題|下一主題