用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信幼稚園 德信出result啦!
樓主: loverbear
go

德信出result啦!  

回復 YikSum 的帖子

德信女仔都好乖同斯文,女仔讀德信唔錯架,至少比較容易給認出來。:p

小學主要都係呢一區吧,派位都係講彩數,相信每間學校都有些,包括聖瑪利和油天等,當然好多會入番德信。

回覆:德信出result啦!

我收到waiting ,心急一問,如果編號係 03/14NAWA 是否代表佢係第3個 on waiting呢?如果係,我都可以等下……打左電校去學校問,佢話係內部機密唔答……明明當天阿仔好淡定,仲要係11年1月大B,連pm offer都冇……唔通歧視佢係香港巴基斯坦mixed? 好想哭

回復 Aasiya 的帖子

不會歧視吧,學校收混血兒,有英藉亦有印巴藉,之前我接觸過一位同校印巴藉女仔好乖好可愛!:)

再等下吧,一定有人放位的。

回覆:kh_wong 的帖子

好多謝你,我會好好忍耐等下,因為如今已沒有什麼好做了……

引用:各位將會讀德信,+而必須坐校車的家長,+要留

回復 cswwpy 的帖子

我個囡係10月b。Interveiw 時老師問我平時放假帶佢去邊?
夜晚幾點訓?
鍾唔鍾意同小朋友玩?
好似係咁上下,但我見老師不斷觀察阿囡玩玩具,
老師問完我野,阿囡即刻衝過嚟我度,之後我叫佢坐低,隔左成10 分鐘左右先有另一個老師同阿囡講野,問佢拎住咩動物,叫阿囡玩比佢睇,又叫阿囡玩第2樣玩具..但我個囡全部答no

我個仔2月b,interview有答老師問題,玩玩具都坐定定,又肯聽指令俾玩具給老師,另外一個老師仲問我佢係咪有阿哥家姐,因為阿仔嗰日真係好乖坐喺到玩玩具,点知以家waiting.

引用:回復+cmlam12+的帖子 本人是K3家長,三年

原帖由 kh_wong 於 13-11-13 發表
回復 cmlam12 的帖子

本人是K3家長,三年來感覺學校係幾傳統,學校設備係舊式,但課程卻不斷革新,Phonics ...
感激你詳盡的分享 ! 看來,德信是德育,學術兼備的好學校 !聽聞課外活動都頗豐富,小一,小二過後,可以選定?還是由老師選定?謝謝你 !

本人是K3家長,三年來感覺學校係幾傳統,學校設備係舊式,但課程卻不斷革新,Phonics ...
感激你詳盡的分享 ! 看來,德信是德育,學術兼備的好學校 !聽聞課外活動都頗豐富,小一,小二過後,可以選定?還是由老師選定?謝謝你 !

我女9月b, interview玩玩具時俾其他小朋友打左一下弄損塊面,喊晒! 到老師面談時,老師問佢塊面仲咩整親,佢表達到俾老師聽有人搶佢玩具整親塊面,最後pm offer!

回復 文文豬豬 的帖子

你好!我個囡都係pm offer, 請問你會比你個囡讀嗎??我暫時偏向比我個囡讀,只係擔心英數課程較淺,升小後會難適應,但我又非常著重德育培訓,所以有些考慮!
唔知派聖瑪莉同油天機會大唔大~
所以想睇下其他媽咪有咩意見,謝謝!

YikSum 發表於 13-11-13 15:20
回復 文文豬豬 的帖子

你好!我個囡都係pm offer, 請問你會比你個囡讀嗎??我暫時偏向比我個囡讀,只係擔 ...
聖瑪莉同油天都係計分大抽獎, 根本同邊間幼稚園無關係

我會俾呀!擇e間學校interview,係因為之前見到德信d小朋友真係好乖,引致我去了解e間學校同報名。
同埋唔知有無人知家姐讀緊德信,細佬妹有無得優先考慮錄取呢?

carminema 發表於 13-11-12 11:59
你會唔會考慮保母車?如果係我地可以試下自組
hi, 請問你地都係住青衣?
德信收咗我女, am offer, 我住大窩口o個邊, 校車都唔到, 如考慮自組保母車, 可唔可以預埋我?

YikSum 發表於 13-11-13 00:45
收左我個囡p.m.
我都見相中男仔比例多好多,樓上有媽咪分享話比例1/3,
請問知唔知囡仔係咪都比較 ...
朋友個女讀緊 k3, 一班應該得 5,6 個女仔, 收男仔多, 因為小一會收番約一班 德信幼稚園生

引用:Quote:carminema+發表於+13-11-12+11:59+你

星期六課外活動由K2開始自選,人多就要抽籤,暑假亦有大量暑期班可以報讀,另外由K1開始可以逢星期日參加主日學。